More

    Bătrână depistată cu un pistol cu aer comprimat

    blok

    Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au desfăşurat şi joi acţiuni de amploare în judeţ, în cadrul acţiunii Blocada 2014. În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat o sătmăreancă, ajunsă la o vârstă venerabilă, care deţinea în mod ilegal un pistol cu aer comprimat. Tot joi s-au ridicat zeci de permise şi au fost întocmite sute de procese verbale de contravenţie pe şoselele din judeţ.

    Activităţile din cadrul acţiunii Blocada 2014 au vizat şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă regimul armelor, muniţiilor şi materialelor explozive, regimul vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic. Astfel, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au verificat condiţiile de depozitare şi de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor deţinute de persoanele fizice şi juridice. În acest context au depistat o sătmăreancă, în vârstă de 75 ani, care deținea ilegal un pistol cu aer comprimat, marca Airguns Cresman, calibrul 4,5 mm, fără serie și cantitatea de 1000 bucăţi de proiectile calibrul 4,5 mm. Pistolul în cauză și muniția aferentă au fost ridicate în vederea dispunerii efectuării unei constatări criminalistice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, respectiv deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin.2 Cod Penal.

    În cadrul acţiunii au fost reţinute 13 permise de conducere, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Totodată, au fost aplicate 442 contravenţii, în valoare de 47.000 lei. Poliţiştii de investigare a fraudelor au acţionat pentru combaterea actelor de contrabandă şi evaziune fiscală cu tutun şi alte produse accizabile, fiind ridicate în vederea confiscării 2.170 fire ţigarete de contrabandă şi au fost constatate cinci infracţiuni.

    Pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în pieţe agroalimentare şi târguri, poliţiştii au instituit filtre şi au efectuat controale. Astfel, au fost aplicate 41 contravenţii conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială. Valoarea acestora este de peste 16.000 lei.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE