More

    Locuri de muncă asigurate pentru absolvenţii claselor profesionale

    3

    La Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din Carei a avut loc ieri prima festivitate de absolvire a claselor de învăţământ profesional. Este vorba de o clasă de mecanici auto şi o clasă de tapiţeri. Directorul liceului, Emeric Gindele, i-a felicitat pe absolvenţi, întrucât au dobândit calificarea într-o meserie, în loc să îngroaşe numărul şomerilor cu diplomă, arătând că pe piaţa muncii este nevoie mare de muncitori calificaţi.

    În urma parteneriatelor încheiate cu societăţile Polipol Mobilă SRL Foieni şi ContiTech Fluid Automotive România SRL Carei, precum şi cu alte firme din zonă, toţi absolvenţii au locul de muncă asigurat după ce îşi vor obţine atestatul, a mai spus directorul Emeric Gindele. Festivitatea a continuat cu premierea absolvenţilor cu rezultate deosebite.
    Directorul general al Polipol Mobilă SRL Foieni, Dan Brumboiu, i-a asigurat pe absolvenţii clasei de tapiţeri că vor găsi de lucru în cadrul firmei pe care o conduce, fie după obţinerea atestatului, fie după absolvirea liceului, în cazul celor care vor să-şi completeze studiile. Directorul Dan Brumboiu i-a înmânat şefei de promoţie un premiu în valoare de 1.000 de lei din partea firmei Polipol, respectiv câte o diplomă fiecărui absolvent din clasa de tapiţeri, cu toţii făcând practică la fabrica de mobilă din Foieni. La final, absolvenţii au fost felicitaţi de părinţi, rude şi prieteni.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE