More

    Aproape 20 de şoferi au rămas pietoni în week-end

    politia

    În urma acţiunilor de control efectuate în trafic la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii sătmăreni au reţinut 19 permise de conducere pentru abateri grave de la normele de circulaţie pe drumurile publice. Alţi trei şoferi s-au ales cu dosare penale.

    Pentru diferite încălcări ale normelor de circulaţie, 19 şoferi sătmăreni au rămas fără permis în acest sfârşit de săptămână. În marea majoritate a cazurilor, 15 la număr, permisele au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, însă au fost şi şoferi care au rămas pietoni din cauza faptului că nu au respectat regimul de viteză sau pentru că s-au urcat băuţi la volan. Totodată, au fost aplicate 631 amenzi, dintre care 215 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 80 pentru necuplarea centurii de siguranţă şi 68 pentru defecţiuni tehnice. Valoarea amenzilor aplicate în acest week-end este de peste 63000 lei.

    De asemenea, poliţiştii sătmăreni au întocmit şi trei dosare penale. Unul dintre acestea a fost întocmit unui tânăr de 29 de ani care a fost depistat conducând vineri un autoturism marca Peugeot, pe traseul Curtuiuşeni-Pişcolt, având aplicate pe maşină plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu care aveau valabilitatea expirată la data de 10 iunie. Tânărul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

    Un alt dosar penal a fost întocmit de poliţiştii Secţiei Tăşnad care l-au depistat în trafic, vineri după-amiază, în apropierea intersecţiei dintre DN 1F şi DN 19A, pe Eugen P, în vârstă de 46 ani, din judeţul Mureş, conducând pe direcţia Tăşnad – Zalău autoturismul marca Ford Focus având dreptul de conducere suspendat din data de 27 decembrie anul trecut. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

    Tot în acest week-end, poliţiştii Secţiei Beltiug, aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 19A, în localitatea Răteşti, au oprit pentru control autoturismul marca Opel Astra la volanul căruia se afla un localnic din Stâna. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat. Persoana este cercetată în stare de libertate.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE