More

    Zeci de sătmăreni bat la uşa Academiei de Poliţie

    academie

    La Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti au început duminică înscrierile la concursul de admitere. Ca în fiecare an, concursul de la Academie este unul foarte strâns, iar reprezentanţii instituţiei superioare de învăţământ se aşteaptă la aproximativ 5.000 de candidaţi din întreaga ţară. Printre aceştia se numără şi 23 de absolvenţi proveniţi din judeţul Satu Mare. Dintre aceştia, 11 s-au înscris la Facultatea de Poliţie, alţi nouă vor să devină jandarmi şi numai trei au dorit să se înscrie la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Cei care vor absolvi studiile respectivei instituţii de învăţământ vor primi un loc de muncă, urmând a fi încadraţi în unităţile judeţene de unde provin.

    La Facultatea de Poliţie probele eliminatorii vor avea loc în perioada 23-29 iulie, cu probele medicale, respectiv sportive, iar candidaţii care nu trec de aceste probe vor fi eliminaţi. În data de 30 iulie va fi afişată lista candidaţilor pentru susţinerea probelor scrise, şi care se va desfăşura în data de 31 iulie, începând cu ora 09.00. În data de 1 august vor fi afişate rezultatele la proba scrisă, iar în perioada 1-2 august se pot depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 3 august, iar candidaţii declaraţia admişi se vor prezenta în 4 august, în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă.

    Calendarul pentru concursul de la Facultatea de Pompieri este următorul: în perioada 23 – 24 iulie vor avea loc probele eliminatorii, iar în data de 25 iulie vor fi publicate listele cu cei admişi la probele scrise, care se vor ţine în data de 26 iulie. Rezultatele vor fi afişate în data de 27 iulie, când cei declaraţi admişi vor trebui să se prezinte în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă. Iar în perioada 27 – 28 iulie, concurenţii respinşi pot depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 29 iulie.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE