More

    Promovabilitate de 45,19% la titularizare

    reztitu

    După ce elevii au trecut prin furcile caudine ale examenelor, a fost rândul profesorilor să aibă emoţii, ieri fiind afişate rezultatele la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2014. Doar 45% dintre candidaţi au luat note peste şapte, în timp ce 33% au luat note cuprinse între cinci şi şapte, iar peste 20% dintre candidaţi au obţinut note mai mici de cinci.

    Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, din cei 428 candidaţi care au susţinut proba scrisă a examenului, unui candidat i s-a anulat lucrarea în centrul de examen, deoarece nu a scris conform metodologiei disciplina de concurs pe foaia de examen şi un număr de 427 candidaţi au fost notaţi.

    Dintre aceştia, 193 de candidaţi, reprezentând 45,19%, au reuşit să obţină note mai mari de şapte, ceea ce le permite să ocupe un loc titularizabil. De asemenea, 141 de candidaţi, reprezentând 33%, au reuşit să obţine note cuprinse între cinci şi şapte, lucru ce le permite să ocupe un post de suplinitor. Totodată, 93 de candidaţi nu au reuşit să obţină o notă mai mare de cinci, astfel că nu pot ocupa nici măcar un post de suplinitor. De menţionat este faptul că doi candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, respectiv Kondics Beatrix Emese şi Marc Andrea, ambele la disciplina biologie.

    Candidaţii care au obţinut nota minim şapte atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă se pot titulariza în condiţiile în care vor fi repartizaţi pe posturi publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii care au obţinut nota minim cinci atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă pot fi repartizaţi pentru suplinire în anul şcolar 2014-2015.

    Candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii la inspectoratul şcolar, azi în intervalul orar 9-15. Rezultatele finale se vor afişa în data de 30 iulie 2014.

    Reamintim că în judeţul Satu Mare sunt scoase la concurs un număr de 679 posturi didactice/catedre. Dintre acestea, 302 sunt catedre incomplete (fracţiuni de normă), iar 377 sunt posturi didactice/catedre complete. Dintre posturile complete, 305 sunt publicate pentru angajare pe perioadă determinată (netitularizabile) şi 72 sunt publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile).
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE