More

    Concerte de excepţie cu Cserey Csaba şi Radical Acoustic

    concert

    La Satu Mare s-au desfăşurat joi seară două concerte organizate de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” Satu Mare, Comunitatea Evreilor Satu Mare şi District 15. Protagoniştii acestor spectacole muzicale au fost renumitul percuţionist Cserey Csaba şi formaţia Radical Acoustic.

    Concert de percuţie, marca Cserey Csaba
    Spectacolele au debutat la ora 19.00 la Sinagoga Mare din Satu Mare cu concertul de percuţie “Sunetul Liniştii”, care l-a avut ca protagonist pe renumitul percuţionist sătmărean Cserey Csaba. Ca de fiecare dată, spectacolul muzical oferit de Csabcsi s-a desfăşurat în faţa unui public care a umplut Sinagoga. Concertul susţinut de artistul sătmărean a fost dedicat lui Andre Zweig cu care a concertat în urmă cu două luni la Satu Mare. Ca de fiecare dată, Cserey Csaba a încântat publicul prin interpretarea sa excepţională la instrumentele sale, precum steel drum, klanlauge, hang drum, tabla etc. În acest an se împlinesc patru ani de când Csabcsi a început serile de relaxare, care au debutat într-o cămăruţă din vechiul sediu al Centrului Cultural “G.M.Zamfirescu”, fiind foarte apreciate de sătmăreni.

    Spectacol pop-rock cu Radical Acoustic
    Manifestările organizate de Centrul Cultural au continuat la un local din municipiul Satu Mare cu un concert de pop rock susţinut de o fracţiune din cadrul formaţei Radical Acoustic din Baia Mare. Protagoniştii care au încântat publicul au fost Radu Iaszberenyi şi Mihai Goth, chitară şi voce. Trupa a fost formată în anul 2007, avându-i la bază pe Radu Iaszberenyi şi Mihai Goth, iar în decembrie 2012 se alătură trupei Laci Ernst şi Dede Lazăr. Membru fondator al trupei este Radu Iaszberenyi care a cântat cu trupele Nord, Jam, Stage Band, Prolem in Paradise şi 9 Gardens. Iar Mihai Goth a făcut parte din mai multe formaţii, printre care New Beatles, Modjo Blues Band şi In Extenso.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE