More

    Talcioc pentru locuitorii din Carei

    keizer

    Careienii care au de vânzare haine şi încălţăminte second-hand, dar şi alte vechituri, au la dispoziţie în zilele de luni şi vineri un talcioc. Aceştia au la dispoziţie o stradă întreagă, blocată circulaţiei auto, pentru a-şi expune mărfurile. Astfel, careienii care vin la piaţa agro-alimentară au ocazia să treacă şi prin talciocul din vecinătate. Iniţiativa viceprimarului Ludovic Keizer a fost bine primită de careieni. Zeci de persoane, în special pensionari, îşi scot la vânzare vechiturile, având ocazia să-şi completeze astfel veniturile.

    O iniţiativă bine primită şi binevenită
    La propunerea viceprimarului Ludovic Keizer, în apropierea pieţei agro-alimentare din municipiul Carei funcţionează în fiecare zi de luni şi de vineri un talcioc. Careienii care vând în special haine second-hand, dar şi numeroase alte obiecte folosite, au la dispoziţie carosabilul străzii Francisc Pall. Circulaţia autoturismelor a fost interzisă pe strada respectivă în zilele tradiţionale de piaţă, adică luni şi vineri, înainte de masă. “În piaţa Carei se pot vinde doar mărfuri alimentare şi industriale. Pentru a nu aglomera piaţa luni şi vineri, zile tradiţionale de piaţă în Carei, am decis să oprim circulaţia pe strada Francisc Pall şi să o punem la dispoziţia careienilor care vor să vândă haine second-hand, respectiv alte vechituri. Astfel, le dăm ocazia careienilor să-şi mai completeze veniturile prin vânzarea a tot felul de mărunţişuri. De asemenea, pensionarii care vin să vândă sau să cumpere ieftin au ocazia să mai socializeze. În pofida criticilor, numărul mare de participanţi demonstrează că ideea este bună. Astfel de talciocuri există chiar şi în ţări mult mai dezvoltate şi civilizate ca şi a noastră, cum ar fi Germania sau chiar SUA”, ne-a declarat viceprimarul Ludovic Keizer.

    Un talcioc pentru cei scoşi din piaţă
    În fiecare luni şi vineri, strada Francisc Pall se umple de zeci de comercianţi de haine second-hand, dar şi de tot felul de vechituri. Careienii respectivi se bucură că au unde să-şi expună marfa scoasă la vânzare. La fel ca în oricare altă piaţă de vechituri din lume, mărfurile sunt expuse pe măsuţe sau direct pe asfalt. În ultimii ani, acest gen de comercianţi au fost scoşi în mod forţat din incinta pieţei agro-alimentare. Pe locul în care îşi desfăşurau activitatea, cu ani în urmă a fost construit un supermarket. Din piaţă au fost scoşi afară de comercianţii de produse agro-alimentare, care au ocupat toate mesele, respectiv de comercianţii de produse industriale, care au ocupat toate spaţiile comerciale moderne construite împrejurul pieţei.

    După cum era de aşteptat, unii abia au aşteptat să atace iniţiativa de înfiinţare a talciocului, invocând motive care mai de care mai stupide. În opinia unor careieni cârcotaşi, talciocul ar trebui să funcţioneze în fostul târg de animale. Însă vânzătorii de vechituri nu vor să meargă acolo întrucât, din cauza distanţei mari faţă de zona centrală, careienii nu se deplasează până acolo.
    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE