More

    Un nou stil la Satu Mare

    nihon-taijitsu

    La Satu Mare a fost prezent zilele trecute preşedintele regional al stilului de arte marţiale Nihon Taijitsu Jujitsu din Ungaria – Sempai Ivan Janos, cel care este conducătorul Clubului Sportiv de Arte Marţiale Veteran din Ungaria. La invitaţia lui Csaba Nyesti (3 Dan) – preşedintele CS Okinawa Satu Mare şi a lui Sensei Robert Magos (6 Dan) – preşedinte AJK Satu Mare, Sempai Ivan Janos a ţinut un antrenament de prezentare cu sportivii de la Okinawa arătând stilul Nihon Taijitsu Jujitsu, un stil care este foarte popular în rândul soldaţilor din Ungaria. Acesta este folosit în legiunea din Franţa şi s-a răspândit în Europa datorită lui Sensei Gusztav Vikartoczky (7 DAN), ofiţer în cadrul armatei maghiare.

    În altă ordine de idei, în cadrul Asociaţiei Judeţene de Karate şi Arte Marţiale Satu Mare se vor înfiinţa departamentele de stiluri de arte martiale, ca de exemplu: shotokan, shito ryu, goju ryu, wado ryu, kyokushinkai, tai box, aikido, kikck box, taekwondo, nihon taijitsu jujitsu sau all style.

    Departamentul de Nihon Taijitsu Jujitsu din cadrul AJK Satu Mare va fi condus de Sensei Csaba Nyesti, cel care a primit acordul celor din Ungaria pentru a răspândi acest stil foarte eficient în autoaparare. Totodată în luna septembrie se va organiza un antrenament comun mai amplu cu cluburile afiliate la AJK Satu Mare la care va fi invitat Sensei Gusztav Vikartoczky (7 Dan) pentru a arăta mai multe din secretele stilului Nihon Taijitsu jujitsu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE