More

    O fată de 12 ani, muşcată de un piton la Circul Belluci

    piton2

    O fetiţă de aproximativ 12 ani va rămâne cu o amintire pe viaţă după ce a participat, în calitate de spectator, la un spectacol prezentat la Satu Mare de Circul Belluci. În timpul spectacolului, fetiţa a fost muşcată de un piton. Din fericire, rana provocată nu a fost gravă, fetiţa fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe unde i s-au acordat îngrijirile medicale de rigoare, după care a fost lăsată acasă.

    Muşcată în timpul spectacolului

    Fetiţa este din Ungaria şi a venit să-şi petreacă vacanţa de vară la bunici, în Satu Mare. Vineri seara s-a dus cu bunica sa la circ, obţinând un loc chiar în primul rând. În timpul spectacolului, într-o clipă de neatenţie a angajaţilor circului, fetiţa a fost muşcată de un piton pe braţul stâng, lucru care a speriat-o atât pe fetiţă şi pe bunica ei, cât şi pe spectatori.

    Potrivit celor afirmate de unii martori oculari, în prima fază, reprezentanţii circului au tratat cu superficialitate accidentul, reacţionând abia după ce mai multe persoane din public au început să vocifere.

    După ce i-a fost acordată pe loc asistenţă medicală, pacienta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare chiar de directorul circului, Sonny Medini, după cum însuşi afirma.

    Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, ne-a declarat că fetiţa a prezentat două înţepături la nivelul antebraţului stâng, care, din fericire, nu au fost foarte grave. După ce a fost adusă la UPU rana a fost dezinfectată şi pansată, iar fetiţei i s-a administrat inclusiv un antitetanos. Aceasta este în afara oricărui pericol, iar starea pacientei nu a necesitat internarea.

     

    Un accident regretabil

    Directorul Circului Belluci, Sonny Medini, a precizat că a fost vorba despre un accident şi că după acest episod au fost luate toate măsurile de siguranţă.

    “A fost vorba despre un accident. Ne pare rău că s-a întâmplat asta, dar nu putem da timpul înapoi. Imediat după ce a fost muşcată, fetiţei i s-a dezinfectat rana de către personalul medical al circului nostru, după care chiar eu am transportat-o la Urgenţe. E bine că muşcătura nu a fost gravă, deoarece pitonul nu este veninos, ci mai mult a fost sperietura. Ţin în continuare legătura cu bunica fetiţei şi vom ajuta dacă va fi nevoie. După acest accident am înăsprit şi mai mult măsurile de siguranţă pentru a evita astfel de accidente”, a declarat Sonny Medini.

    piton1

    De asemenea, directorul circului a mai afirmat că nu este pentru prima dată când pitonul a muşcat.

    “Şarpele a mai muşcat şi de altă dată atât pe cei care se ocupă de el în cadrul circului nostru cât şi pe un cunoscut realizator de emisiuni de divertisment. Acesta este circul şi acestea sunt riscurile unui spectacol life. Ne pare rău că s-a întâmplat şi sperăm să nu mai avem astfel de surprize neplăcute”, a mai spus Medini. Bunica fetiţei nu a depus plângere la Poliţie.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE