More

    Primul meci oficial al sezonului

    3

    Dacă echipele din Liga a IV-a Elite abia s-au reunit, Someşul Oar joacă azi primul meci oficial din Cupa României. Pe stadionul Someşul din Satu Mare, campioana judeţului va întâlni de la ora 17.30 pe FCM Baia Mare, echipă ce a terminat pe locul şase în play-off-ul seriei a cincea a ligii a III-a.

    Partida se anunţă a fi una dificilă, dacă ţinem cont că maramureşenii au început de două săptămâni pregătirile şi au reuşit două victorii categorice până acum, 6-0 cu FC Zalău într-un meci amical şi 10-1 în primul tur al Cupei României cu Speranţa Coltău. De menţionat că echipa din Coltău este finalista Ligii a IV-a Maramureş şi a fost învinsă la penalty-uri, în meciul decisiv de CSM Sighetu Marmaţiei.
    Someşul Oar a avut parte de o vacanţă scurtă dacă ţinem cont că majoritatea jucătorilor au fost implicaţi şi în Campionatul Mondial al firmei Draxlmaier. “Suntem pregătiţi din punct de vedere fizic, nu am avut timp de odihnă. Sper să facem o figură frumoasă şi să mergem cât mai departe în Cupa României. Ştim că FCM Baia Mare a început excelent sezonul dar asta nu ne împiedică să sperăm la o victorie. Să ne aducem aminte că acum doi ani am fost la un pas să eliminăm Sănătatea Cluj după un meci în care am fost defavorizaţi de arbitraj“, a spus la Săptămâna Sportivă team-managerul Zsolt Maiorciac.
    Din păcate unul dintre cei mai buni jucători, Bogdan Tripon, a ales să plece în Franţa, iar Zsolt Maiorciac recunoaşte că va fi greu de înlocuit jucătorul care a purtat banderola sezonul trecut şi, în plus, a fost şi principalul marcator. “Încercăm să aducem un alt jucător în locul lui Tripon, suntem în discuţii cu doi-trei jucători valoroşi. Am semnat cu fostul jucător al Someşului, George Petcuţ, Eugen Hanus, fost la Olimpia şi Adam Pall de la Fehergyarmat. Momentan ne concentrăm doar pe meciul cu Baia Mare, iar apoi avem timp să pregătim şi startul în Liga a IV-a Elite“, a completat Maiorciac, care a mai amintit că echipa va juca tot la Satu Mare şi în sezonul viitor, chiar dacă gazonul terenului din Oar a fost refăcut. “Mai sunt lucrări de terminat la baza sportivă, probabil doar din 2015 ne vom întoarce la Oar“, a încheiat Maiorciac.
    Meciul dintre Someşul Oar şi FCM Baia Mare va fi arbitrat de o brigadă bihoreană. În ceea ce priveşte lotul Oarului, Glodean s-a despărţit de echipă, iar fundaşul central Silaghi este în vacanţă, aşa că antrenorul Botoş va trebui să improvizeze pe linia de fund. Iar în atac s-ar putea să-l vedem pe George Petcuţ, noua achiziţie.
    Oar: Dobrai – D. Botoş, Nagy, Sălăgeanu, Pintye, Puţi, Pop, A. Botoş, Matei, Berci, Petcuţ.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE