More

    Trei pieţe din Sătmar vor fi modernizate în acest an

    2

    Trei pieţe din municipiul Satu Mare vor fi modernizate până la finele acestui an, potrivit afirmaţiilor făcute de city-managerul Dan Băbuţ în cadrul emisiunii “Ora Adevărului” difuzată pe Nord Vest TV. Dacă lucrările din Piaţa Mică sunt aproape finalizate, urmând ca aici să fie montat mobilierul, până la finalul anului în curs vor fi terminate şi lucrările de modernizare a Pieţei “Someş” şi a pieţei din cartierul Micro 17.

    Piaţa Mică, asfaltată
    Lucrările de modernizare a Pieţei Mici din municipiul Satu Mare au fost finalizate. “A fost asfaltată toată suprafaţa pieţei şi mai trebuie adus mobilierul, adică mesele. A fost demarată procedura de achiziţionare a acestora şi în scurt timp vor fi montate. De asemenea, pentru a fi în ton cu modernizarea Pieţei Mici, proprietarii magazinelor de aici vor fi nevoiţi să şi le modernizeze şi ei şi să le vopsească toţi în aceeaşi culoare”, a precizat Dan Băbuţ.
    În Piaţa Micro 17 este vorba despre o lucrare mai complexă. Acesta va fi acoperită în totalitate şi va fi adus mobilier nou. Până în prezent, suprafaţa pieţei a fost decopertată şi a fost făcută instalaţia de apă şi canalizare. Cu toate că precupeţii din această piaţă sunt sceptici, city-managerul Dan Băbuţ a dat asigurări că până în toamnă vor fi finalizate lucrările de modernizare a acestei pieţe.

    Lucrări de amploare în Piaţa “Someş”
    În scurt timp, vor fi demarate şi lucrările de reabilitare a Pieţei “Someş”, potrivit afirmaţiilor city-managerului Dan Băbuţ. Se va lucra intens la hala nr. 2 a pieţei, cea destinată produselor industriale. “Proiectul este finalizat şi în scurt timp vor începe lucrările. La hala nr. 2, cea destinată produselor industriale, vor fi efectuate cele mai ample lucrări. Suprafaţa halei va fi compartimentată în magazine de termopan de câte 12 mp fiecare. Vom discuta cu comercianţii din această hală dacă vor să-şi plătească chiriile anticipat sau dacă doresc să achiziţioneze aceste mici magazine”, a mai precizat Dan Băbuţ.
    De asemenea, va fi asfaltat platoul din faţa pieţei, iar în incinta halei nr. 1 vor fi schimbate toate mesele comercianţilor. Totodată, va fi renovată clădirea atât în exterior cât şi în interior. City-managerul municipiului Satu Mare a dat asigurări că lucrările din Piaţa “Someş” vor fi terminate până la sfârşitul acestui an.
    La finele anului trecut, Primăria municipiului Satu Mare a modernizat halele de produse lactate din Piaţa Mare, Piaţa “Someş”, precum şi cea din Piaţa Mică.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE