More

    Promovabilitatea la titularizare a crescut cu 1,4% după contestaţii

    5

    Promovabilitatea la examenele de titularizare, adică a celor care au reuşit să ia o notă mai mare sau egală cu şapte, a crescut cu 1,41% după contestaţii, rezultatele finale fiind deja afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.
    Astfel, din cei 427 de candidaţi care au fost notaţi, un număr de 72 au depus contestaţii în termenul prevăzut de lege. Dintre cei care au depus contestaţii, în urma reevaluării, la 47 de lucrări nu s-a modificat nota, la 16 lucrări a fost mărită nota, iar la 9 lucrări s-a micşorat nota. În cazul a patru lucrări notate iniţial cu note mai mici decât 5 li s-a mărit nota la peste 5, la şase lucrări evaluate iniţial cu note sub 7 li s-a mărit nota peste 7 şi la o lucrare notată iniţial peste 5, în urma reevaluării a primit notă sub 5.  Pe tranşe de medii, 89 de candidaţi, reprezentând 20,8%, au obţinut note mai mici de cinci (comparativ cu 93 înainte de contestaţii  – 21,77%), în timp ce 139, reprezentând 32,55%, au luat note cuprinse între 5 şi 7 (141 – 33%), ceea ce înseamnă că pot ocupa un post netitularizabil. Totodată, 199 de candidaţi, reprezentând 46,6%, au obţinut note mai mari sau egale cu 7 (193 – 45,19%), ceea ce înseamnă că pot ocupa posturi titularizabile. Procentul final de note mai mari decât 5 la nivelul judeţului Satu Mare este de 79,16%. În judeţul Satu Mare au fost scoase la concurs un număr de 679 posturi didactice/catedre. Dintre acestea, 302 sunt catedre incomplete (fracţiuni de normă) şi 377 sunt posturi didactice/catedre complete. Dintre posturile complete 305 sunt publicate pentru angajare pe perioadă determinată (netitularizabile) şi 72 sunt publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile).
    Ieri s-a desfăşurat repartizarea candidaţilor care au obţinut note mai mari sau egale cu 7 atât la proba scrisă (susţinută la Centrul de concurs nr. 1 – Colegiul Naţional „Ioan Slavici” Satu Mare) cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică, pe posturi titularizabile, iar azi, între orele 10.00 şi 11.00 va avea loc repartizarea candidaţilor care au obţinut note mai mari sau egale cu 7 atât la proba scrisă (susţinută în alte centre de concurs), dar au susţinut inspecţia specială la clasă/proba practică la Centrul de concurs nr. 1 – Colegiul Naţional „Ioan Slavici” Satu Mare. ­

    Florin  Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE