More

    Peste 400 de absolvenţi sătmăreni înscrişi la AJOFM

    6

    Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare anunţă că 419 absolvenţi de şcoli din judeţ şi-au depus dosarele pentru a obţine ajutorul de şomaj. Dintre aceştia, 401 sunt absolvenţi de liceu care au susţinut bacalaureatul, 12 sunt absolvenţi de învăţământ superior, trei absolvenţi de învăţământ special şi trei de şcoli profesionale.

    Potrivit directorului AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, numărul absolvenţilor care se vor înregistra va creşte în perioada următoare pentru că vor urma cei care termină facultăţile, caz în care legea precizează că data absolvirii este data examenului de licenţă, care a fost susţinut în cursul lunii iulie. Şeful AJOFM a precizat că, potrivit legii, tinerii absolvenţi ai învăţământului liceal şi universitar au la dispoziţie 60 de zile de la data absolvirii pentru a-şi depune dosarele de şomaj. Ajutorul de şomaj este de 250 lei pe lună şi poate fi încasat timp de şase luni. Dacă în cele şase luni un absolvent este angajat, primeşte o primă de angajare de 500 lei.
    Directorul Simona Derşidan a mai precizat că, între timp, 36 dintre absolvenţii care s-au înregistrat la AJOFM s-au încadrat în muncă, astsfel că indemnizaţi au mai rămas doar 383 pentru care instituţia pune la dispoziţie numeroase măsuri active de informare, consiliere şi mediere pe piaţa muncii, de formare şi reconversie profesională.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE