More

    Codul Rutier, mai citit ca şi Mihai Eminescu

    cod

    Codul Rutier a ajuns mult mai căutat în librăriile din Satu Mare decât cărţile lui Mihai Eminescu. Fenomenul este confirmat de către reprezentanţii librăriilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Mai mult, dacă se mai găsesc pe rafturi cărţi de Eminescu, nu acelaşi lucru se poate spune şi de Codul Rutier.

    Codul Rutier trece ca şi pâinea caldă în librăriile din municipiul Satu Mare. Momentan, de pe rafturile magazinelor specializate lipseşte cu desăvârşire Codul Rutier. Nu acelaşi lucru se poate spune, din păcate, despre operele marelui nostru poet naţional. Totuşi, Mihai Eminescu este căutat, în special, de către elevii de gimnaziu, care sunt obligaţi prin bibliografia şcolară. O altă categorie este reprezentată de către părinţi sau bunici, dar aceştia cumpără cărţile lui Eminescu tot pentru copiii sau nepoţii lor. Fenomenul este confirmat de reprezentanţii librăriilor.

    „Este adevărat că, momentan, nu mai avem Codul Rutier, dar am dat deja comandă. Trece foarte bine. În ce priveşte cărţile lui Eminescu, acestea sunt căutate de către elevii din şcoala primară şi gimnazială, prin programa şcolară. Şi părinţii, şi bunicii cumpără cărţi de Eminescu, dar tot pentru copii. Oferta de cărţi ale lui Mihai Eminescu este foarte bogată la noi şi vom continua să o îmbogăţim. Avem această obligaţie morală faţă de marele nostru poet naţional şi faţă de cititori”, a spus reprezentantul unei librării din municipiul Satu Mare.

    Tendinţa a început în urmă cu mai mulţi ani şi se menţine şi în acest an. Cu toate acestea, librăriile nu au renunţat la comercializarea cărţilor semnate de Mihai Eminescu sau a celor care fac referire la viaţa marelui nostru poet naţional.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE