More

    Dezbatere despre libertatea presei la Carei

    dezbatere1

    O dezbatere interesantă cu tema “Presa și Puterea”, avându-i ca invitați pe cunoscuţii jurnalişti Robert Turcescu, Radu Moraru şi Grigore Cartianu, a avut loc ieri după-amiază la Castelul Karolyi din municipiul Carei. La eveniment au participat peste o sută de persoane, printre care şi deputatul Erdei D. Istvan, protopopul greco-catolic de Carei, Radu Filip, consilieri locali, oameni de cultură, oameni de afaceri şi simpli cetăţeni. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Eugen Kovacs.

    Referindu-se la situaţia presei centrale, jurnalistul Radu Moraru a afirmat că Naşul TV este singurul post de televiziune independent din România, o platformă pe care jurnaliştii îşi pot expune fără îngrădire convingerile. Jurnalistul Robert Turcescu a declarat că, în prezent, asistăm la decesul presei libere din România la nivel central. În schimb, Turcescu a refuzat să discute despre episodul ofiţerului acoperit. Grigore Cartianu a fost puţin mai optimist în privinţa stării presei centrale, afirmând că doar 80% din ea ar fi aservită puterii. În discursurile lor, cei trei jurnalişti au remarcat frumuseţea municipiului Carei şi dezvoltarea acestuia.

    În continuare, Robert Turcescu şi-a prezentat volumul ”Bucureștiul – chinurile și facerea”. Volumul, apărut la Editura Mașina de scris, este o călătorie în Bucureştiul sfârşitului de secol 19, atunci când primar era Emilian Pache Protopopescu, apoi în Bucureştiul anilor ’30, în timpul mandatului lui Dem I. Dobrescu, și mult mai aproape de zilele noastre, când la șefia capitalei se afla Adriean Videanu.

    Grigore Cartianu a ţinut o expunere pe tema “Crimele unei revoluții în care teroriștii preiau puterea”. Autorul și-a prezentat cărțile publicate pe această temă: “Sfârșitul Ceaușeștilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi”, “Cartea Revoluției” (ediție enciclopedică, bogat ilustrată),respectiv filmul “Moartea Ceaușeștilor”. Grigore Cartianu a vorbit și despre alte două cărți ale sale: “Jurnalul unui puci ratat” și “Hagi”.

    Cei trei jurnalişti s-au pozat alături de invitaţi, iar Grigore Cartianu și Robert Turcescu au acordat autografe pe cărțile lor. Discuţiile au continuat în cadrul unei recepţii oferite de organizatori.

    Szasz Lorand

    dezbatere2

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE