More

    Peste o sută de paturi electrice donate spitalelor din Satu Mare

    kesler

    Fundaţia germană “Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, prezidată de Werner Kessler, continuă să ajute sistemul de sănătate din judeţ. În cadrul întâlnirii pe care preşedintele fundaţiei a avut-o ieri cu autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, Werner Kessler a anunţat că spitalele din judeţ vor primi o nouă serie de donaţii din Germania constând în paturi şi aparatură medicală şi a prezentat modul în care trebuie să se intervină în situaţii de urgenţă în unităţile spitaliceşti.

    La întâlnirea cu Werner Kessler, trainer în asistenţă de urgenţă în caz de calamitate, preşedinte fondator al fundaţiei “Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, care s-a desfăşurat ieri la în Sala Mică de şedinţe a Consiliului Judeţean, au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl, directorul Spitalului Judeţean, Erica Venemozer, cadre medicale. În cadrul acestei întâlniri, Werner Kessler a prezentat, prin intermediul unui filmuleţ, modul de acţiune în cazul unei catastrofe produsă într-o unitate spitalicească. Prefectul Eugeniu Avram a precizat că prezentarea acestei simulări a fost benefică şi că autorităţile pot învăţa multe. “Prezentarea acestei simulări, în care trei maşini au luat foc în acelaşi timp, ne-a arătat cât de pregătiţi am fi noi într-o astfel de situaţie. Dorim să organizăm şi noi un astfel de exerciţiu în cursul acestui an pentru a ne îmbunătăţi modul de acţiune într-un astfel de moment de situaţii de urgenţă. Consider că suntem destul de bine pregătiţi, dar trebuie să mai corectăm câteva aspecte în acest sens”, a arătat prefectul Avram.

    Tot în cadrul întâlnirii de ieri, Werner Kessler a arătat că în scurt timp, prin intermediul fundaţiei germane “Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, unităţile spitaliceşti din judeţul Satu Mare vor primi, sub formă de donaţie, o sută de paturi electrice moderne, precum şi aparatură medicală de specialitate. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat că aceste donaţii sunt făcute în baza unui parteneriat prin care fundaţia germană sprijină sistemul de sănătate din judeţ de aproape 25 de ani. “Aceste paturi vor îmbunătăţi serios condiţiile hoteliere din spitalele din judeţ. Nu ştim încă în ce spitale vor ajunge aceste paturi, dar vom face o analiză şi vom decide. De asemenea, mai avem în vedere construirea unui centru de zi pentru tineri la Tăşnad cu sprijinul acestei fundaţii”, a mai arătat preşedintele Adrian Ştef.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE