More

    Lucrările la masterplanul apă-canal, reluate în forţă la Negreşti

    lucrari

    Deoarece vremea permite, la Negreşti Oaş au fost reluate în forţă lucrările la master-planul apă-canal. În paralel, sunt executate lucrări la staţia de epurare şi staţia de filtrare precum şi de reabilitare a străzilor pe care lucrările la apă-canal au fost finalizate.

    Lucrări reluate pe şapte străzi
    În programul iniţial, lucrările la proiectul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare la Negreşti Oaş trebuiau reluate la începutul lunii februarie, dar datorită vremii mai mult decât favorabile, aceste lucrări au fost reluate încă din data de 18 ianuarie. Potrivit primarului oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, la master-planul apă-canal se lucrează intens pe străzile Oaşului, Viitorului, Turului, Pieţii, Morii, Mesteacănului şi Moţilor. „Şantierele au fost conservate din luna decembrie, când lucrările au fost încetate, iar acum, profităm de faptul că timpul ne permite, s-a revenit în forţă la muncă”, a mai precizat Aurelia Fedorca.

    Edilul şef a mai precizat că au fost purtate discuţii cu proiectanţii şi executanţii şi, în paralel, au fost redeschise şantierele la realizarea staţiei de epurare şi a celei de filtrare.

    În ceea ce priveşte proiectul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, până în prezent au fost realizate circa 25% din volumul lucrărilor, care trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an. Valoarea integrală a master-planului apă-canal este de circa 20 de milioane de euro la care se mai adaugă cei circa 500.000 de euro de la bugetul local.

    Continuă şi lucrările de reabilitare
    În paralel, au fost reluate şi lucrările de reabilitare integrală a străzilor pe care au fost finalizate lucrările la apă-canal. Valoarea acestui proiect este de circa 3,5 milioane de euro, cu finanţare europeană, însă mai există şi un alt proiect de reabilitare a străzilor finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

    Primarul Aurelia Fedorca crede că aceste proiecte sunt cele mai importante realizări cel puţin ale ultimilor ani pentru oraşul Negreşti Oaş. „Este o realizare foarte importantă pentru negreşteni pentru că suntem în anul 2015 şi avem carenţe mari de alimentare cu apă potabilă, canalizare şi infrastructură. Este nevoia primară a fiecărui cetăţean. După ce se vor rezolva aceste carenţe, putem trece la o altă etapă de dezvoltare a oraşului”, a mai spus Fedorca.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE