More

    Sute de fermieri, atestaţi prin Camera Agricolă

    camera

    Nu mai puţin de 280 de persoane au absolvit anul trecut cursurile de specialitate organizate de Camera Agricolă Satu Mare. Potrivit directorului Camerei Agricole, Fodor Istvan, aceste cursuri și atestatele obținute la absolvire sunt obligatorii pentru fermierii care doresc să acceseze fonduri europene.

    Cursuri în principalele domenii de activitate
    Camera Agricolă Satu Mare, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, a organizat cursuri în șapte domenii de activitate, precum lucrător în creșterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, legumicultură, pomicultură, viticultură, curs pentru tractoriști și apicultură.

    Pentru anul acesta, Fodor Istvan a amintit organizarea a 15 cursuri de pregătire profesională, organizarea Concursului județean de vinuri, Concursului județean de pălincă, implicarea în organizarea „Zilei căpșunului” și, nu în ultimul rând, promovarea activităților de consultanță agricolă.

    CJ sprijină financiar fermierii
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a împrumutat şi continuă să împrumute fermierii cu anumite sume de bani pentru a-i ajuta să îşi pornească diferite afaceri din fonduri europene. „Sprijinim cele patru Grupuri de Acţiune Locală din judeţ, cărora le-am dat câte 150.000 de lei pentru a putea porni absorbţia fondurilor europene. Ne-au returnat acei bani. Dar am primit solicitări pentru a le da din nou acest împrumut. Le-am dat înapoi sumele, cu titlu de împrumut, pentru a putea să îşi asigure sursele de finanţare, pentru a putea derula proiectele europene. Acesta este un ajutor financiar clar, care este foarte important”, a spus Adrian Ştef.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE