More

    Udrea atacă SRI și DNA. Oare ce zice Băsescu?

    Cred că s-a ajuns prea departe. Lucrurile încep să scape de sub control. Nu prea înțelegem ce jocuri face acum Traian Băsescu, dar toate mizeriile aruncate pe piață de Elena Udrea pot duce la decredibilizarea unor instituții esențiale: SRI și DNA. Foarte inexplicabilă a fost și demisia intempestivă a lui George Maior din fruntea Serviciului Român de Informații. Nu avem cum să nu legăm cele două evenimente.

    Este prima dată când un inculpat începe un război cu SRI, considerând că este o victimă a uneltirilor puse la cale de serviciile secrete. Este un gest brutal, un atac direct la adresa celor care de câțiva ani luptă cu acest flagel al corupției. Și acest conflict este generat chiar de cel mai apropiat personaj din preajma lui Traian Băsescu, fostul președinte, care s-a crezut timp de 10 ani purtătorul de stindard al luptei anticorupție.

    Mai mult, în inconștiența sa, Udrea a aruncat săgeți și către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cea care a primit lauri din partea instituțiilor europene pentru modul în care gestionează destructurarea rețelelor de crimă organizată din România.

    Nu putem crede că Elena Udrea face totul de capul său, fără să aibă acordul lui Traian Băsescu. Timp de 10 ani ea nu a ieșit din vorba fostului președinte și toate ieșirile sale publice au avut acordul acestuia.

    De aceea, nu prea înțelegem lupta “blondei de la Cotroceni” cu SRI și DNA. Poate că ar fi o explicație: aceste instituții, eliberate de constrângerile venite din direcția fostului președinte, au început să scoată la iveală dedesupturile unei adevărate caracatițe infracționale țesute în jurul lui Băsescu.

    De abia acum începem să aflăm cine ne-a condus ani de zile.

    Marius Oproiu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE