More

    Satu Mare vrea să se înfrăţească cu oraşul Lvov

    infratire

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, au efectuat în perioada 31.01.-03.02.2015 o vizită de lucru în oraşul Lvov din Ucraina. Din delegaţie a făcut parte şi prim-vicepreşedintele filialei sătmărene a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), Pavel Prodaniuc.

    La invitaţia primarului din oraşul Lvov, Andriy Sadovyi, a avut loc o întâlnire cu delegaţia sătmăreană în vederea stabilirii unor relaţii de înfrăţire între Lvov şi Satu Mare. De asemenea, s-a pus în discuţie posibilitatea unei strânse legături de colaborare pe plan economic, cultural, social şi sportiv. Cu această ocazie, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, l-a invitat pe primarul oraşului Lvov în vizită la Satu Mare pentru a stabili detaliile protocolului de înfrăţire între cele două oraşe.

    Totodată, în această perioadă s-a desfăşurat la Lvov un Festival Internaţional de muzică sacră la care a participat Corul Religios „Lăudăm pe Domnul” din zona Maramureşului istoric. Grupul român s-a bucurat de un mare succes. Delegaţia din Satu Mare a fost primită şi de mitropolitul oraşului Lvov.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE