More

    HAGI 50 King Size | “Gică, ştiai că?” Cum a marcat Hagi vieţile vedetelor. De la Smiley la Andreea Esca: amintiri cu şi despre “Regele” fotbalului românesc

    7

    “Gică, bine ai venit în Club 50. Împreună cu Belo, te primim cu braţele deschise aşa cum te-am primit la Steaua în 1987. Te avertizez că abia acum încep să se simtă loviturile pe care le-am încasat când jucam 🙂 La mulţi ani şi să fii permanent în formă!”, îi urează Gabi Balint celui mai bun prieten al său din fotbal. Când povesteşte despre Hagi, Balint se amuză: “Am fost idolul lui când era junior”. Nu e nicio glumă la mijloc, mijlocaşul cu plete născut cu doar doi ani mai devreme juca pe postul pe care Hagi avea să se transforme într-o legendă. Acum, calviţia lui Balint şi părul alb al lui Hagi sunt martorii trecerii timpului.

    Foştii colegi de-ai lui Hagi au acceptat imediat să participe la provocarea ProSport: “Gică, ştiai că?”. Trebuiau să-i povestească “Regelui” un moment neştiut de el, un sentiment ascuns. Belodedici spune că a fost mereu invidios pe piciorul lui stâng, Vlădoiu îi mulţumeşte pentru că i-a luat apărarea în vestiar, în America, atunci când Iordănescu şi Popescu au decis să-l trimită acasă după eliminarea din meciul cu Elveţia.

    Nu doar fotbaliştii au însă amintiri şi emoţii influenţate de Hagi. Campionii olimpici Camelia Potec, Sandra Izbaşa, Mihai Covaliu şi Geta Andrunache i-au trimis mesaje speciale. La fel Smiley, Virgil Ianţu, Teo Trandafir, Iuliana Tudor şi Andreea Esca. De la Tirana, fostul dinamovist Sulejman Demollari şi-a adus aminte de un jucător pe care nu l-a prins în Divizia A. Hagi s-a transferat la Real în vara lui 1990, albanezul a semnat cu Dinamo un an mai târziu.

    Priviţi imaginile! Constatarea ultimelor zile este că, la 50 de ani, Hagi reuşeşte să genereze un flux de energie cu nimic mai prejos decât cel declanşat la golurile care creau insomnii în nopţile caniculare ale lui ’94. Singurul regret este că această energie nu poate întineri peste noapte o legendă. Românii au nevoie de nopţile albe de altădată. Somnul letargic în care i-a indus fotbalul românesc al ultimilor ani dăunează grav sănătăţii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE