More

    Memorialul Ecaterina Stahl s-a transformat într-un minicampionat al Japoniei!

    stahl

    Ediția a șasea a Cupei Satu Mare la floretă feminin individual, etapă din Circuitul European de cadeți, a strâns sâmbătă la sala Alexandru Csipler 57 de sportive din 10 țări (Austria, Belarus, Ungaria, Italia, Japonia, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia și Ucraina).
    Delegaţia Japoniei a impresionat la Satu Mare şi a transformat practic prima ediţie a Memorialului Ecaterina Stahl într-un minicampionat naţional al Japoniei.
    Niponele au confiscat podiumul şi au cucerit toate medaliile , mai mult, şase reprezentante ale Japonei intrând în primele opt. Anca Săveanu, locul şase, a fost cea mai bună reprezentantă a României.
    “Un concurs puternic, nu trebuie să ne mire că Japonia a luat toate medaliile. Ei deja se gândesc la Jocurile Olimpice pe care le vor organiza acasă în 2020 şi pregătesc deja generaţiile de viitori medaliaţi.
    Au un stil total diferit de cel european şi e foarte important că ne putem duela aici la Satu Mare cu ele” a spus antrenorul Dan Şuta de la CS Satu Mare.
    Începând din acest an, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”. Cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare, Alexandra Lazin a primit trofeul „Ecaterina Stahl”. Interesant e că Alexandra Lazin (locul 17) a pierdut la limită, 14-15 în faţa câştigătoarei turneului, Azuma.
    Premiile au fost acordate de fosta campioană mondială Suzana Ardeleanu, de fostul campion mondial de juniori Petru Kuki şi de Ştefan Stahl, soţul regretatei doamne a scrimei sătmărene, Ecaterina Stahl.
    “Le mulţumim organizatorilor că au decis ca aceată etapă din circuitul european de floretă să se numească de acum Memorial Ecaterina Stahl. E important să ştim să ne preţuim valorile şi oamenii care au însemnat ceva pentru comutate” ne-a spus emoţionat Ştefan Stahl cel care le-a oferit din partea familiei câteva suveniruri primelor petru clasate.
    Din România au participat 14 sportive, iar de la CS Satu Mare 4( Alexandra Lazin, Andreea Potor, Adriana Haidu şi Cristina Anderco).

    Rezultatele din partea superioară a concursului
    au fost următoarele:

    Sferturi
    Rio Azuma (Japonia) – Anastasiya Derevyanko (Ucraina) 15-7
    Sumire Tsuji (Japonia) – Yuka Ueno (Japonia) 4-15
    Sera Azuma (Japonia) – Anca Săveanu (România) 15-1
    Reina Mizoguchi (Japonia) – Chihiro Mori (Japonia) 15-10
    Semifinale
    Rio Azuma (Japonia) – Yuka Ueno (Japonia) 13-12
    Sera Azuma (Japonia) – Reina Mizoguchi (Japonia) 14-15.
    Finala
    Rio Azuma (Japonia) – Reina Mizoguchi (Japonia) 15-8.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE