More

    Sute de locuri de muncă vacante, majoritatea în industria textilă

    munca

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare a făcut publică o nouă ofertă de locuri de muncă vacante pe raza judeţului. Majoritatea dintre posturile libere se adresează persoanelor cu studii medii, dar sunt joburi şi pentru absolvenţi de facultate, respectiv pentru persoanele fără nicio calificare.

    Satu Mare, lider pe piaţa locurilor de muncă
    Potrivit evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în judeţ sunt disponibile 360 de locuri de muncă, din care majoritatea, respectiv 317, sunt în municipiul reşedinţă de judeţ. Din totalul locurilor de muncă vacante, majoritatea – 262 – se adresează persoanelor cu studii medii, 38 pentru persoane fără nicio calificare, respectiv 17 locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare.

    Industria textilă domină oferta
    La nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, un număr de 109 locuri de muncă sunt destinate confecţionerilor-asamblori articole din textile, în timp ce 39 de locuri de muncă sunt destinate prelucrătorilor în industria textilă. La nivelul municipiului Carei sunt disponibile 13 locuri de muncă, din care majoritatea – zece – sunt în domeniul cusător piese din piele şi înlocuitori. La Negreşti-Oaş sunt disponibile zece locuri de muncă, toate pentru muncitorii necalificaţi în industria confecţiilor. De asemenea, la Tăşnad sunt disponibile 20 de locuri de muncă în domeniul operator-confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice. Din păcate, la Ardud şi Turţ nu există momentan niciun loc de muncă vacant.

    Sute de job-uri pe diferite portaluri
    Portalurile de recrutare oferă şi ele sute de locuri de muncă. Spre deosebire de oferta instituţiei statului care se ocupă de intermedierea angajărilor, pe portaluri se găsesc şi o mulţime de locuri de muncă “la distanţă”. Pentru acestea sătmărenii nu trebuie să se trezească dimineaţa pentru a merge pe şantier sau la birou, ci pot lucra şi de acasă. Veniturile, însă, nu sunt întotdeauna foarte consistente sau, dacă sunt, unele dintre aceste locuri de muncă nu oferă foarte multă siguranţă pe termen lung, bună parte dintre job-uri fiind proiecte pe perioadă determinată. O a treia variantă este aceea în care veniturile vin, însă nu cu regularitatea unui salariu, şi sunt fluctuante ca valoare. Angajatorii caută de regulă operatori de interviu pe teren, asistenţi magazin, agenţi de teren pentru telefonia mobilă, dezvoltatori de software, redactori referate, proiecte şi lucrări, reprezentanţi şi consultanţi în vânzări, instalatori de antene satelit, tehnicieni, ingineri şi analişti în calitate, consilieri bancari, operatori call center, casieri şi operatori la agenţiile de pariuri, barmani şi ospătari, şoferi, contabili, economişti, consultanţi în asigurări, şoferi de TIR, dar şi tehnicieni de sunet şi coordonatori evenimente.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE