More

    Cadouri de Valentine’s Day

    amenzi

    Amenzile în trafic au curs gârlă de Ziua Îndrăgostiţilor, poliţiştii rutieri sătmăreni aplicând peste 360 de sancţiuni în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă. Marea majoritate dintre aceste amenzi, peste 310, au fost aplicate şoferilor.

    Poliţiştii rutieri sătmăreni le-au pus gând rău şoferilor indisciplinaţi. În cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, poliţiştii rutieri au aplicat 361 de amenzi contravenţionale în cuantum total de peste 28.600 de lei.

    Marea majoritate a acestor sancţiuni, 316 la număr, au fost aplicate şoferilor, potrivit informării făcute de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare. Astfel, 101 conducători auto au fost amendaţi pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 47 pentru că nu au folosit centura de siguranţă, şapte pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, 16 care nu aveau documentele asupra lor, 55 pentru că se aflau la volanul unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, în timp ce 18 amenzi au fost date pentru opriri sau staţionări în locuri interzise. Totodată, au mai fost sancţionaţi 32 de pietoni, 11 biciclişti şi căruţaşi.

    Cu toate că, potrivit poliţiştilor, aceste amenzi au ca scop diminuarea riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, în aceeaşi perioadă pe raza judeţului Satu Mare au avut loc şi două accidente rutiere soldate cu victime. Unul dintre acestea a avut loc sâmbătă, în jurul orei 11,50, pe strada Aurora din municipiul Satu Mare, când Attila M., în vârstă de 36 de ani, aflându-se la volanul unui autovehicul, a accidentat-o grav pe Ida B., de 68 ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Câteva ore mai târziu, pe Drumul Judeţean 193, în localitatea Cărăşeu, în dreptul imobilului cu nr. 69, s-a produs un alt accident. Tânăra Denisa P., de 21 ani, conducând un autovehicul, l-a accidentat grav pe Karoly V., de 46 ani, care se deplasa ca şi pieton pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers. În ambele situaţii poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cauzelor care au produs aceste accidente.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE