More

    Oraşul nostru are tineri de mare valoare

    Pe cât de onorantă este invitaţia la lansarea unei cărţi realizată de o tânără cu personalitate complexă, Sabrina Matei, pe atât de dificil este să înţelegeţi că, indiferent de vârstă, încercăm să ne învingem teama. ,,Nu e logic să-ţi fie frică” este titlul cărţii ce adună un set de trăsături de comportament al oamenilor, din care se desprinde propria lor identitate. Prin tot ce susţine autoarea, demonstrează modalităţi de oferire de putere cu care să plătească dragostea celor din jur.

    Este Sabrina Matei, la 23 de ani, un om al timpului său, implicat profund în viaţa tuturor categoriilor de oameni, luptător cu condeiul şi cuvântul, un om de cultură, acum chiar formator de opinie.

    Satu Mare se mândreşte cu astfel de oameni, cunoscuţi deja şi necunoscuţi, pentru admirabilul aport pus în slujba binelui public. O face Sabrina Matei, întinzând o mână de ajutor celor ce cunosc stresul zi de zi şi sunt pe cale să ajungă în depresie. Este pentru aceştia atât de umană, de generoasă, de înţelegătoare, aproape de toţi, neîmbrăcând haina făţărniciei, ci pe cea a prieteniei! Acest portret schiţat ne-ar duce cu gândul că avem în faţă un om cu ani mulţi, cu experienţă, dar o avem pe Sabrina în alt registru liric, cu un mod de gândire ce o situează în rândul celor care dau interpretare proprie frământărilor omeneşti. Are în ea o semeţie şi forţă extraordinară, pe care şi-o păstrează cu valenţe picturale duse până la detaliu, cu mesajul atitudinii noastre în faţa fricii. Asta acum, când vezi ce se întâmplă în ţară!

    Pentru Sabrina nu poate fi nimic mai sfânt, mai curat şi mai înălţător decât astfel de crezuri prin care-l faci pe om mai încrezător în sine, capabil să înfrunte acest sentiment al fricii! Şi, în fond, de ce să ne fie frică? Citiţi cele 17 capitole, pe parcursul a 220 de pagini şi o să vă convingeţi că ,,Nu e logic să-ţi fie frică”! Ne putem întâlni cu autoarea şi cartea ei, azi, de la ora 16, la ,,Central”!
    Teodor Curpaş

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE