More

    Tâlharii terorizează Sătmarul

    talharie

    Infractorii sunt în stare să le dea sătmărenilor în cap pentru a-i deposeda de bani, telefoane mobile, tablete, bijuterii sau alte obiecte valoroase. Tâlharii nu mai au frică de nimeni şi de nimic, acţionând chiar şi ziua-n amiaza mare. Bătrânii sunt victimele preferate ale răufăcătorilor. Numai în weekend-ul trecut, în municipiul Satu Mare au avut loc două tâlhării. Vineri, un bărbat de 65 de ani a fost atacat în scara blocului de doi minori, care i-au furat telefonul mobil. Sâmbătă, o femeie de 36 de ani a fost tâlhărită de un bărbat de 30 de ani, care i-a smuls poşeta în care avea bani şi o tabletă. Fenomenul pare să ia amploare, în ultimele trei luni înregistrându-se cel puţin opt tâlhării: două la Satu Mare, două la Carei, una la Tăşnad şi trei la Negreşti Oaş.

    Două tâlhării la sfârşit de săptămână
    În municipiul Satu Mare, infractorii continuă să-şi facă de cap, în weekend înregistrându-se două cazuri de tâlhărie. Astfel, poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi vineri, în jurul orelor 18.30, de către Eugen K., în vârstă de 65 de ani, despre faptul că, în timp ce urca scările blocului în care domiciliază, a fost lovit de către persoane necunoscute cu pumnii în spate și cap, fiindu-i ulterior sustras telefonul mobil din buzunarul hainei. Autorii au fost identificați în persoana minorilor C. A., în vârstă de 17 ani, și A. A., în vârstă de 15 ani. Prejudiciul în valoare de 250 lei a fost recuperat și restituit părții vătămate, iar cei doi autori sunt cercetați în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

    De asemenea, în cursul serii de sâmbătă, Amalia I., în vârstă de 36 de ani, a anunţat Poliţia Municipiului Satu Mare despre faptul că, în timp ce se deplasa pe Bulevardul Henri Coandă, a fost deposedată prin violență de poșeta în care se afla o tabletă marca Samsung Galaxy, un portmoneu cu bani și alte obiecte personale, în valoare totală de 450 lei, de către o persoană pe care o cunoaște din vedere. La fața locului s-a deplasat patrula de ordine publică mixtă formată din polițist și jandarm, care l-a identificat pe autor, acesta fiind Ioan P., în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.

    Val de tâlhării în tot judeţul
    O altă tâlhărie a avut loc în 12 ianuarie la Carei. Victima a reclamat că în timp ce se afla la o masă din incinta unui bar împreună cu un bărbat în vârstă de 42 de ani, pe care-l cunoștea, bărbatul i-ar fi sustras din buzunarul gecii suma de 680 euro. Când partea păgubită a observat ce se întâmplă l-a prins pe bărbat de mână, iar acesta l-a împins. În bar se afla şi fratele agresorului, care a împins la rândul său victima. Victima a fost ameninţată cu un briceag de cei doi fraţi, care au plecat apoi cu banii.

    În 28 decembrie 2014, un bărbat din localitatea Tăşnad a fost deposedat prin violenţă de suma de 200 lei. Victima a fost colindată de un minor, în vârstă de 15 ani, şi de un bărbat de 34 de ani, din Becheni, după care au consumat băuturi alcoolice. Gazda l-a împrumutat pe bărbatul din Becheni cu 10 lei, după care au continuat să bea. La un moment dat, sub ameninţarea unui cuţit pe care l-a luat de pe masă, minorul l-a deposedat pe proprietarul casei de suma de 200 lei, pe care acesta îi avea în buzunarul hainei cu care era îmbrăcat.

    În 5 decembrie, un tânăr de 20 de ani din Carei, recidivist, a tâlhărit un bătrân pe Bulevardul 25 Octombrie din municipiu. Tânărul i-a aplicat octogenarului o lovitură în zona capului, iar după ce acesta a căzut la pământ, i-a sustras din buzunar suma de 230 lei pe care o avea asupra sa.

    Trei minori, cu vârste de 15-16 ani, din Negreşti Oaş, au fost identificaţi la începutul lunii decembrie a anului trecut ca fiind autorii unei tâlhării comise asupra unei femei în vârstă de 68 de ani, din localitatea Pomi. Aceştia au urmărit-o pe femeie pe strada Victoriei din Negrești Oaș. Femeia mergea la apartamentul fiului ei, iar tâlharii au așteptat-o în scara blocului. În timp ce doi dintre tâlhari au deposedat-o pe femeie de poșeta cu bunuri și suma de 7.000 lei și acte personale în scara blocului, al treilea tâlhar stătea la pîndă. Din verificările efectuate s-a stabilit că cei trei minori au mai tâlhărit alte două persoane.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE