More

    O parte din garajele ilegale scapă temporar de demolare

    garaje

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că se vor demola doar o parte din garaje, acolo unde administraţia locală deţine fondurile necesare pentru reabilitarea zonei. Este vorba, în principiu, de garajele din Micro 17. Restul proprietarilor de garaje din celelalte cartiere vor fi astfel păsuiţi, din lipsa de fonduri a administraţiei locale.

    „Oamenii au înţeles că nu e o glumă. Unii se întreabă dacă vom reuşi anul acesta să facem parcări. Noi ne-am angajat şi vom face. Deci, nu demolăm decât acea parte din garaje care este suportabilă din punctul de vedere al bugetului. Avem prevăzut buget pentru reabilitarea zonelor. Sperăm să se finalizeze şi licitaţia pentru mobilier stradal. Deci, practic, vom avea un contract pe patru ani prin care să putem achiziţiona tot ce vrem, de la bănci, până la coşuri de gunoi şi staţiile de autobuz. Deci, trecem la modernizarea rapidă prin aceste achiziţii pe care le vom face”, a spus Dorel Coica.

    Potrivit city-managerului Dan Băbuţ, în perioada următoare vor fi demolate 1.879 de garaje ilegale, care ocupă peste 37.000 de metri pătraţi. Cele mai multe garaje, aproape o mie, se află doar în cartierul Micro 17.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE