More

    Zona stadionului UNIO va fi urbanizată

    dorel-coica

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri că administraţia locală intenţionează să construiască în zona stadionului UNIO mai multe obiective, printre care un cartier de locuinţe sociale, o sală polivalentă şi un bazin de înot. Terenurile urmează să fie rezolvate fie prin cumpărare de la Episcopia Romano-Catolică, fie prin cedare de către Guvernul României.

    Promisiuni pentru cartierul social
    Dorel Coica a declarat că Ministerul Dezvoltării Regionale va asigura fondurile necesare în vederea construirii în zona stadionului UNIO a unui cartier social. „Avem promisiunea că va fi finanţat proiectul de locuinţe sociale modulare ieftine şi vrem să înfiinţăm acolo un proiect social. Vrem să facem curăţenie în oraş. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării. Am identificat un hectar şi jumătate în apropierea stadionului UNIO. Ne-am înţeles cu reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice”, a spus Dorel Coica.

    Sală polivalentă şi bazin de înot
    Primarul municipiului Satu Mare a mai declarat că în urma unei cedări de teren din partea Ministerului Apărării Naţionale, în suprafaţă de 2,3 hectare, tot în zona stadionului UNIO, va urma să se construiască o sală polivalentă şi un bazin de înot. „Aştept o Hotărâre de Guvern prin care stadionul UNIO, cu tot terenul, să fie trecut în patrimoniul Consiliului Local. De asemenea, am făcut o adresă la ministrul Apărării, prin care solicităm să cedeze 2,3 hectare tot în acea zonă, căci dorim să facem acolo un complex sportiv. Intenţia mea este să facem acolo sala polivalentă şi un bazon de înot”, a spus edilul şef sătmărean.

    Promisiuni de la ANL
    Dorel Coica a mai spus că oficialii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au promis sprijin pentru proiectul de locuinţe din municipiul Satu Mare. „Se lucrează la blocurile ANL. Am avut discuţie cu cei de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi mi-au promis finanţare pentru acest an, să terminăm cel puţin 78 de apartamente. Am fost la faţa locului şi am văzut că se lucrează pe Poligonului. Pe lângă faptul că avem cele circa 150 de apartamente în cele trei blocuri, dar în proiect este prevăzută şi construcţia unor case ANL. Rămâne să vină la Satu Mare vicepreşedintele ANL, Sorin Martin Vereş, urmează să discut cu dânsul şi apoi, eventual, să vă prezentăm ce urmează să se facă concret”, a conchis primarul Coica.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE