More

    Primarul vrea să interzică maşinile în Piaţa Libertăţii

    centru

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să închidă circulaţia autovehiculelor în Piaţa Libertăţii până în 2016. Pentru a rezolva problema parcărilor din centrul municipiului reşedinţă de judeţ, edilul şef sătmărean a precizat că se vor construi în zona centrală sute de locuri de parcare.

    Piaţa Libertăţii se transformă în zonă pietonală
    Primarul Dorel Coica a precizat că până la finalul mandatului său va închide circulaţia maşinilor în Piaţa Libertăţii, după modelul implementat în Braşov sau în Debrecen. „Vrem să facem în centru un pasaj pietonal, o zonă de promenadă. Deci, aceasta este ţinta noastră, să închidem circulaţia în centru. Asta este dorinţa noastră până în 2016. Deci, ca să fiu mai clar, mă refer la tot centrul. Avem ca şi model centrul din Braşov, unde este plin de terase, de agenţi economici”, a spus edilul şef sătmărean.

    Parcare în vecinătatea Pieţei Libertăţii
    Totuşi, pentru a rezolva problema parcărilor în vecinătatea Pieţei Libertăţii, Primăria intenţionează să construiască mai multe parcări. „Ideea realizării unei parcări în locul fostului Teatru de Vară a fost a primarului, adică a mea. Mulţumesc Episcopiei Romano-Catolice că au înţeles că avem nevoie de acel teren. Nu ni-l vând, nu ni-l închiriază, dar ni-l pun la dispoziţie. Noi îl amenajăm. Dânşii au spus că ni-l pun la dispoziţie pe o perioadă de doi-trei ani, dar rugămintea noastră este să ni-l pună la dispoziţie pe o durată de cinci ani, ca să putem justifica şi noi investiţia. Nu putem băga o grămadă de bani fără să justificăm acea investiţie. Aştept răspunsul dânşilor. Dacă vor fi de acord, atunci vom amenaja rapid 230 de locuri de parcare acolo”, a declarat Dorel Coica.

    Acesta a mai spus că: „Mai este un loc, dar nu vreau să spun unde este încă, unde vom crea încă 200 de locuri de parcare, tot în zona aceea. Dorim să mai facem o parcare pe cealaltă parte a parcului, în jurul Hotelului Aurora ca să putem să asigurăm câteva locuri de parcare în jurul centrului”.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE