More

    Sinucidere anunţată, dar neluată-n seamă

    gheorghe

    Rudele tânărului de 34 de ani din Gelu care s-a sinucis luni după-amiază într-o pădure de la marginea localităţii susţin că această tragedie ar fi putut fi evitată dacă familia iubitei sale, o adolescentă de doar 16 ani, ar fi intervenit la timp. Acestea susţin că Gheorghe Motica ar fi anunţat familia iubitei sale despre intenţia sa printr-un SMS, însă membrii acesteia, în loc să ia atitudine, au râs.

    Sinucidere de frica poliţiştilor
    Toate declaraţiile date de localnici şi cunoscuţii tânărului care s-a sinucis conduc spre ipoteza că acesta ar fi recurs la acest gest de frica poliţiştilor. Tânărul avea în sat o iubită, o adolescentă de doar 16 ani, de care se pare că s-a despărţit cu câteva zile înainte de tragicul eveniment. Se pare că între cei doi a avut loc o altercaţie mai mult decât verbală, unii vorbesc chiar de un viol, astfel că fosta iubită a acestuia a depus plângere la Poliţie împotriva lui Gheorghe Motica.

    Acesta mai era cercetat de poliţişti şi pentru alte infracţiuni, astfel că, de frică, a decis să-şi pună capăt zilelor. A ales un copac din pădurea aflată în imediata vecinătate a satului unde s-a spânzurat. A fost găsit de prieteni abia a doua zi, când au demarat căutările alertaţi de faptul că Gheorghe nu a ajuns acasă luni seara.

    Familia iubitei, acuzată
    Rudele lui Gheorghe Motica susţin că tragedia ar fi putut fi evitată dacă familia adolescentei ar fi reacţionat la timp. Mătuşa lui Gheorghe Motica a postat mai multe mesaje pe Facebook prin care face cunoscut faptul că Gheorghe ar fi trimis un mesaj sorei iubitei sale în care spune ceea ce vrea să facă, dar nimeni nu a făcut nimic. “Mă întreb ce o să facă acum sora iubitei lui Gheorghe. Aceasta a primit un mesaj din partea lui Gheorghe în care spunea ce vrea să facă. De ce nu a anunţat familia? Putea să-l salveze. Acum, Timi (sora iubitei lui Gheorghe), vei avea pe conștiință pe Ghiţi (Gheorghe Motica)”, se arată în postarea făcută de mătuşa sinucigaşului pe Facebook.

    Rudele spun că au informaţii potrivit cărora Gheorghe ar fi trimis un mesaj despre intenţiile sale doar cu o jumătate de oră înainte de a se spânzura, iar el a luat această decizie tocmai datorită faptului că nu a primit niciun răspuns.

    Aceeaşi mătuşă susţine în acelaşi cadru că adolescenta, fosta iubită a lui Gheorghe, a fost obligată de părinţii săi să depună plângere la Poliţie. “Nu cred că a fost vorba de viol deoarece aceşti copii se iubeau. Părinții fetei poartă toată vina. Fata a fost obligată să depună plângere la Poliţie. Dar când Gheorghe le dădea de băut părinţilor fetei atunci era bun, şi ei profitau de pe urma fetei”.

    Înmormântat ieri
    Sinucigaşul Gheorghe Motica a fost înmormântat ieri în cimitirul din Gelu, însă fără o slujbă de înmormântare ci doar cu câteva rugăciuni citite. La înmormântarea fratelui lor au venit şi surorile acestuia, care sunt la muncă în străinătate. Atât prin mesajele postate pe site-urile de socializare, cât şi la faţa locului, acestea au arătat că nu pot înţelege gestul fratelui lor şi, mai mult decât atât, nu înţeleg de ce nu le-a sunat dacă a avut probleme. La înmormântare au mai fost prezenţi şi o mare parte din prietenii săi, însă nu şi familia fostei sale iubite.

    Unii localnici din Gelu mai susţin că Gheorghe Motica nu este la prima tentativă de suicid, şi că ar mai fi avut până acum alte două încercări, în mod similar, de a-şi încheia socotelile cu viaţa.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE