More

    Ţara Oaşului, invadată de petrecăreţi

    mujdeni

    Ţara Oaşului a fost invadată ieri de petrecăreţi, din care majoritatea tineri, care au umplut spaţiile verzi. Încă de la primele ore ale dimineţii au început să sfârâie grătarele cu mici şi cartofi. Nu au lipsit nici ceaunele, încărcate cu ingrediente care mai de care. Cei mai mulţi au declarat că vor sta mai multe zile, indiferent de vreme. Chiar dacă vremea a fost puţin oscilantă, petrecăreţii s-au încălzit cu bere şi cu pălincă, dar şi la focuri de tabără.

    Lacul de la Mujdeni, luat cu asalt
    Zona verde a lacului Mujdeni a fost invadată ieri de zeci de corturi. Majoritatea persoanelor au fost tineri, care ne-au declarat că sunt puşi pe distracţie. Dovadă faptul că încă de la primele ore ale zilei muzica deja era dată la maxim, iar buna dispoziţie a fost la ea acasă. Dacă fetele s-au ocupat cu grătarele şi cu pregătirea ceaunelor, băieţilor le-a revenit sarcina de a strânge lemnele. Şi, normal, de a goli peturile de bere. Cei mai excentrici nu au refuzat nicio baie în lacul de la Mujdeni, cu toate că apa a fost destul de rece. Indiferent de vreme, petrecăreţii au spus că nu vor ceda timp de câteva zile. Şi asta pentru că au tot ce le trebuie, în special bună-dispoziţie.

    Valea Măriei, un loc pentru cei mai pretenţioşi
    Aproape toate cele 50 de camere de la Complexul Turistic “Valea Măriei” erau ocupate ieri, de 1 Mai. În afară de sătmăreni, au ales să-şi petreacă aici Ziua Internaţională a Muncii mulţi clujeni, maramureşeni sau bistriţeni. O parte dintre aceştia au ales iarba verde din imediata apropiere a complexului. Aici, pregătirile pentru mici, grătare şi frigărui erau în toi, iar lumea se simţea bine. “Suntem un grup aici, şi mai aşteptăm să mai vină şi alţi prieteni. Ne simţim bine aici, este aer curat şi ne dorim să ne relaxăm în linişte de 1 Mai”, ne-au spus membrii unui grup de sătmăreni care pregăteau focul pentru mici şi grătare. Alţi oaspeţi au ales să se relaxeze în piscina din incintă. Cei care nu doreau nici să frigă mici, nici să se bălăcească în bazin, au ales terasa restaurantului, cadrul natural deosebit oferindu-le turiştilor un mod plăcut de a-şi petrece Ziua de 1 Mai.

    mujdeni02

    Luna Şes, un loc de promenadă
    Dealurile de la Luna Şes au devenit loc de promenadă pentru zecile de persoane care au ales să scape din jungla de beton a oraşelor. Profitând de cadrul mirific şi de drumul de acces impecabil, drumeţii şi-au lăsat maşinile în zona viitoarei pârtii de schi şi au luat la pas potecile. Mulţi s-au bucurat de apa din izvoarele care străbat generos zona, relaxându-şi picioarele în apă. După mai multe ore de plimbare, drumeţii au luat masa la cele câteva pensiuni din zonă, unde au servit bucate tradiţionale stropite cu celebra pălincă oşenească.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE