More

    Staţiunea Tăşnad, arhiplină de minivacanţa de 1 Mai

    tasnad

    Vremea relativ capricioasă de ieri nu a descurajat turiştii din ştrandul Tăşnad. Sezonul estival a debutat sub auspicii bune, toate locurile de cazare din staţiune fiind ocupate pe parcursul sfârşitului de săptămână. Potrivit administratorului ştrandului termal, Gheorghe Niţă, în week-end erau aşteptaţi la Tăşnad peste 6.000 de turişti. Un punct de atracţie deosebit îl constituie şi concertul Deep Central care va avea loc în această seară, cu ocazia Zilei Tineretului.

    Peste 1.500 de persoane până la amiază
    Ştrandul din Tăşnad nu a dus lipsă de turişti în prima zi de funcţionare din acest an. Peste 1.500 de persoane s-au aflat în ştrand ieri până la amiază. Administraţia ştrandului se aştepta ca numărul turiştilor să ajungă la 3.000 până după-amiază. Locurile de cazare din întreaga staţiune au fost rezervate din timp, astfel încât turiştii întârziaţi au întâmpinat greutăţi în obţinerea unei cazări. “Până la amiază am avut 1.500 de turişti în ştrand. Până seara numărul acestora ar putea să ajungă la 3.000. De altfel, ne aşteptăm ca în tot week-endul să avem peste 6.000 de turişi în staţiune. Toate cele peste 1.000 de locuri de cazare au fost ocupate pe bază de rezervare. Cei care au venit mai târziu au avut de umblat pe la pensiuni pentru a găsi totuşi o cazare”, ne-a declarat administratorul ştrandului Tăşnad, Gheorghe Niţă.

    Turişti din tot nord-vestul ţării
    Majoritatea turiştilor au sosit la Tăşnad să-şi petreacă întregul week-end. Aceştia s-au declarat mulţumiţi de condiţiile de cazare oferite şi de apa termală. Cei mai mulţi dintre turişti proveneau din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa- Năsăud, Maramureş şi Bihor, însă în ştrand erau şi numeroşi turişti din judeţul Satu Mare. “Venim de 15 ani la Tăşnad, de două ori în fiecare an. Ne place foarte mult aici. Vremea nu ne deranjează prea mult, dar ne-am fi dorit să fie mai însorită”, ne-a declarat un clujean venit cu familia la ştrand. “E frumos aici, la Tăşnad. Abia am aşteptat să vină această minivacanţă, să putem să ne destindem puţin la acest ştrand timp de trei zile”, ne-a declarat o femeie din Bistriţa.

    Concert de Ziua Tineretului
    Numărul turiştilor va creşte azi când, cu ocazia Zilei Tineretului, va avea loc concertul cunoscutei trupe Deep Central. Momentul va marca deschiderea oficială a noului sezon estival. Concertul va începe la ora 19.00 şi se va desfăşura în zona de campare a ştrandului termal. Pe lângă cei de la Deep Central, pe scenă vor mai urca artiştii Denisa Vasile şi Patricia Balaj, respectiv trupele Synergy şi Elegant.
    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE