More

    Ştrandurile din Sătmar, preferate de circa o mie de persoane

    strand

    Circa o mie de sătmăreni au ales să-şi petreacă ziua de 1 Mai la unul din cele două ştranduri sătmărene. În ambele cazuri, apa termală a fost principalul punct de atracţie, asta şi din cauza faptului că soarele a fost destul de zgârcit şi a stat mai mult timp ascuns printre nori.

    Circa 300 de oameni la ştrand
    În jurul orelor amiezii, la ştrandul sătmărean, care a fost deschis pentru prima dată în acest an, erau prezente circa 300 de persoane, în marea lor majoritate trecute de vârsta a doua. Aşa cum era de aşteptat, acestea s-au adunat în bazinul cu apă termală, doar câţiva tineri, foarte puţini de altfel, aventurându-se în celelalte bazine, deşi temperatura apei era de peste 30 de grade.

    Majoritatea celor prezenţi aici au afirmat că au aşteptat cu nerăbdare deschiderea ştrandului. „Am venit de la Tur, din Negreşti-Oaş şi abia am aşteptat să se deschidă ştrandul. Am venit pentru apa termală care-mi face bine la oase. Păcat că nu este vreme mai frumoasă că poate ar fi fost mai mulţi”, ne-a spus o femeia. În schimb, un alt sătmărean a spus că se simte mult mai bine pentru că nu este înghesuială. „Mă bucur că nu este foarte cald afară că probabil stăteam foarte înghesuiţi. Cum este acum este cel mai bine. Mă bucur că am prins această zi în care mă pot relaxa în voie”, ne-a spus acesta.

    Adulţii care au intrat ieri în incinda ştrandului a avut de achitat o taxă de 16 lei, pensionarii – 8 lei, iar copiii de până la 14 ani au avut asigurat accesul gratuit.

    Surprize la aquapark
    Parcarea aquapark-ului era plină, iar în interior erau peste 600 de persoane. Cei mai în vârstă au preferat apa termală, iar cei mai tineri restul bazinelor. Afară, toboganele erau intens folosite. Însă cei mai mulţi erau în bazinele acoperite, asta şi din cauza faptului că afară nu era soare tot timpul. Administraţia aquapark-ului s-a pregătit intens pentru deschiderea noului sezon estival. „Toboganele sunt funcţionale, iar bazinele cu apă termală, de înot, cele din interior şi exterior sunt pline. Îi aşteptăm pe cât mai mulţi sătmăreni să ne viziteze, cu atât mai mult cu cât în noul sezon estival avem în plus un poligon cu arme airsoft şi o sală de fitness”, ne-a declarat reprezentantul aquapark, Zsolt Brancsik.

    aquapark

    Potrivit afirmaţiilor făcute de organizatorul poligonului de tir cu arme airsoft, Ovidiu Turtoi, acesta va fi deschis în tot sezonul estival. „Se trage cu replici după armele adevărate, dar cu bile de plastic airsoft. Sperăm să prezinte interes pentru sătmăreni, mai ales că vom fi deschişi toată vara”, a precizat Ovidiu Turtoi.

    Sătmărenii care au ales aquapark-ul în prima zi a lunii mai s-au declarat mulţumiţi de condiţiile găsite aici, iar cei mai tineri s-au bucurat din plin de topogane.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE