More

    Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate de jandarmi

    jandarmi

    Misiunile executate de jandarmii sătmăreni în primul trimestru al acestui an s-au concretizat, printre altele, prin amenzi în cuantum total de peste 150.000 de lei şi întocmirea a 75 de dosare penale pentru aproximativ tot atâţia făptuitori. Jandarmii sătmăreni au executat, în perioada analizată, aproape o mie de misiuni specifice.

    Peste 750 de misiuni de ordine publică
    Potrivit unei raportări făcute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, în primul trimestru al anului 2015 jandarmii sătmăreni au executat 944 de activităţi specifice la care au participat 4.479 de jandarmi. Dintre acestea, 752 au fost misiuni de menţinere a ordinii publice, 43 de asigurare a ordinii publice, 7 de restabilire a ordinii publice, 41 de acţiuni au fost executate cu alte instituţii iar 34 au avut ca obiectiv aplicarea mandatelor de aducere.

    Astfel, pe lângă acţiunile sportive, culturale şi religioase, jandarmii sătmăreni au intervenit pentru aplanarea a aproape 40 de scandaluri, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, dar şi acţiuni organizate în comun cu SC Transurban SA, SC Electrica SA sau ITM. Totodată, jandarmii au mai participat la o serie de acţiuni organizate în pieţe şi târguri, precum şi alte acţiuni de combatere a fenomenului infracţional alături de alte instituţii.

    Demn de remarcat este şi faptul că în perioada analizată au fost executate 34 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere în faţa instanţelor de judecată, precum şi de punere în aplicare a cinci sentinţe judecătoreşti.

    Peste 70 de dosare penale
    Misiunile executate de jandarmii sătmăreni în perioada mai sus amintită s-au materializat prin constatarea a 12 fapte de natură penală cu tot atâţia făptuitori depistaţi, în misiunile independente, şi a 63 de fapte penale cu 60 de făptuitori constataţi în misiunile organizate în colaborare cu Poliţia.

    Au fost aplicate în total 520 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 152.650 de lei. Au fost conduse la sediul Poliţiei opt persoane şi au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 11.904 lei.

    Jandarmii au participat, alături de poliţişti, şi la acţiuni comune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente a unităţilor de învăţământ.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE