More

    Vinurile sătmărene, tot mai apreciate în ţară

    vinuri

    Podgorenii sătmăreni au reuşit să obţină rezultate mai mult decât mulţumitoare la recentul concurs regional de vinuri nobile desfăşurat la finele săptămânii trecute în localitatea Diosig din judeţul Bihor. Vinurile produse de podgorenii sătmăreni înscrise în această competiţie au reuşit să obţină, în total, şase medalii de aur, nouă medalii de argint şi o medalie de bronz. În total, au fost expuse 140 de probe de vin din judeţele Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Arad.

    La vinuri albe, o medalie de aur a obţinut Familia Năstase din Halmeu, cu un Muscat Ottonel din 2014, care a mai obţinut o medalie de argint la aceeaşi categorie cu o Fetească Regală din acelaşi an. Tot la această categorie au mai obţinut medalii de argint Crama Răteşti, cu un Sauvignon Blanc din 2013 şi o Fetească Albă din acelaşi an, precum şi careienii Veres Laszlo, cu un vin Cuvee din 2014, şi Silimon Laszlo, cu Riesling Italian din 2014.

    La vinuri roşii, podgorenii sătmăreni au obţinut cinci medalii de aur. Două dintre acestea au fost câştigate de Fraţii Mike din Halmeu, cu o Fetească Neagră din 2014 şi un Merlot din acelaşi an, Alexandru Mike, din Halmeu, cu un Cabernet Sauvignon din 2014, Familia Năstase, din Halmeu, cu o Fetească Neagră din 2014, precum şi Crama Răteşti, cu un Cabernet Sauvignon din anul 2012. La aceeaşi categorie, Fraţii Mike din Halmeu au mai obţinut o medalie de argint, cu un Cabernet Sauvignon din 2014, iar Casa Vlas, din Ardud, a obţinut trei medalii de argint, cu un Cabernet Sauvignon, un Syrah şi un Cuvee II, toate din anul 2014. Fraţii Năstase din Halmeu au mai cucerit şi o medalie de bronz cu un Cabernet franc din 2014.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE