More

    Târg de produse tradiţionale în centrul Sătmarului

    targ

    În acest sfârşit de săptămână, Asociaţia “Produs de Cluj” va organiza la Satu Mare un târg de produse tradiţionale. Printre cei circa 90 de producători, un număr de 22 de producători vor fi din judeţul Satu Mare. Anunţul a fost făcut ieri de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de directorul Asociaţiei “Produs de Cluj”, Ramona Moldovan.

    Asociaţia a depăşit hotarele Clujului
    Asociația “Produs de Cluj” a luat ființă la sfârșitul anului 2010, scopul său declarat fiind acela de a promova atât produsele clujene, cât și valoarea tradițiilor și a culturii din județul Cluj. În ultima perioadă, spune Ramona Moldovan, târgul a devenit unul regional, fiind organizat în mai multe oraşe din Ardeal. “Am organizat primele târguri în orașele din județul Cluj, deoarece am considerat firesc să oferim întâi clujenilor produsele realizate de expozanții noștri. Apoi am ieșit din județ, am fost prezenți la Zalău, Baia Mare, Iași, București și chiar și peste hotare. Îmi amintesc cu plăcere de primul târg, începuturile sunt întotdeauna frumoase, iar acum, recunosc, sunt mândră să spun că «Produs de Cluj» a devenit un fenomen. Spun asta deoarece la fiecare târg cererile de standuri sunt mult peste ofertă, ne este greu, dar suntem obligați să refuzăm oameni care vor să vină alături de noi”, a spus directorul Asociației.

    Zeci de producători din Satu Mare
    La evenimentele organizate de Asociația „Produs de Cluj” vor expune circa 90 de meșteri populari, creatori de costume populare, obiecte de artizanat, bijuterii, păpuși, suveniruri, dar și articole din piele. Printre aceştia vor expune şi 22 de producători sătmăreni. Ramona Moldovan a declarat că cel mai interesant participant sătmărean este o firmă care produce brânză din lapte de capră, produs destul de rar în nord-vestul României. De asemenea, fiecărui producător i se va pune la dispoziţie un stand gratuit, fiindu-i oferite şi alte facilităţi.

    De toate pentru toţi Pe lângă marfa oferită de micii producători, vizitatorii vor avea ocazia să asculte vocile tinere și cele consacrate ale artiștilor de muzică populară, iar cei mici se pot delecta în parcul de distracții. „Noi avem parteneriate nu doar cu producătorii de carne și alte produse, ci și cu parcul de distracții. În afara mărfurilor de pe standuri, cei care vizitează târgurile noastre au posibilitatea să se și distreze. Zilnic, pe scenă evoluează ansambluri de dansuri și artiști clujeni consacrați, dar şi sătmăreni”, a mai precizat Ramona Moldovan.

    Lobby pentru producătorii sătmăreni
    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, i-a rugat pe reprezentanţii Asociaţiei “Produs de Cluj” să îi includă în proiect şi pe producătorii din judeţul Satu Mare în acţiunile organizate în toată ţara, dar şi peste hotare. “Ne bucurăm că intră şi Satu Mare în acest circuit, că ne oferiţi posibilitatea de a prezenta produsele noastre. Noi am mai organizat astfel de festivaluri, dar nu de amploarea acestuia, care se va desfăşura la Satu Mare. De acum înainte v-aş ruga ca în calendarul dumneavoastră să includeţi şi producători din Satu Mare”, a declarat Dorel Coica.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE