More

    Târgul educaţiei şi Zilele matematicii sătmărene, la a III-a ediţie

    mate

    Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu instituţiile partenere, organizează vineri două evenimente deosebite pentru învăţământul sătmărean. Astfel, în intervalul orar 10 – 17, la Grand Mall Satu Mare se va desfăşura acţiunea Târgul educaţiei – ediţia a III-a. Activitatea este organizată în cadrul Campaniei de orientare vocaţională „Îmi construiesc viitorul!”, derulată în aprilie-mai în toate şcolile din judeţ, campanie iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare. Liceele din municipiul Satu Mare şi din împrejurimi îşi vor prezenta oferta educaţională pe anul şcolar 2015-2016, pentru învăţământul liceal şi profesional. Sunt invitaţi să participe la acest târg elevii din clasele a VIII-a, părinţii şi profesorii lor.

    Tot vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare și Consiliul Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu filiala județeană a Societății de Științe Matematice din România, organizează a treia ediţie a Zilelor Matematicii Sătmărene pentru a evidenţia faptul că matematica ajută la dobândirea uzanţelor, cunoştinţelor, a unui modus vivendi care îşi va pune amprenta pe toată viaţa şi activitatea ulterioară . La această activitate, alături de reprezentantul Ministerului Educaţiei, inspector general Daniel Grigorescu, sunt invitaţi inspectori școlari de matematică din peste 25 de județe, care s-au remarcat prin rezultate deosebite.

    Deschiderea festivă va avea loc în Sala mare a Consiliului Judeţean, de la ora 14.00, fiind urmată de concursul de aplicaţii multimedia„Matematica, între clasic şi modern” pentru nivelul gimnazial şi liceal, care se va desfăşura, de la ora 15.00, la Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare. Manifestările vor continua sâmbătă, de la ora 9.00, cu Simpozionul naţional „Interdisciplinaritate şi transdisciplinaritate: abordări teoretice şi implicaţii” şi cu lansarea cărţii „Zilele matematicii sătmărene, 2015”, care se vor desfăşura în Sala multimedia a IŞJ Satu Mare, iar de la ora 11.00, la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare, va avea loc concursul interjudeţean transdisciplinar „Matematica şi mediul”.

    Evenimentul propus va prilejui schimburi de experienţă utile în domeniul strategiilor didactice interactive şi al integrării tehnologiilor multimedia în orele de matematică de la clasă. Se doreşte valorizarea şi promovarea demersurilor didactice inovative, încurajarea acţiunilor care permit asigurarea calităţii în educaţie şi formarea profesională continuă prin învăţarea pe tot parcursul vieţii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE