More

    Hoţii îşi fac de cap prin Sătmar

    hoti

    Sătmărenii sunt terorizaţi de hoţi, care fură orice le cade în mână, spre disperarea oamenilor. Aproape că nu este noapte în care să nu aibă loc o spargere sau un furt pe raza judeţului. Practic, infractorii au ajuns să fure orice, de la oglinzi retrovizoare, capace de aluminiu, stupi de albine sau telefoane mobile.

    Atenţie, se fură oglinzile retrovizoare
    Poliţiştii de investigaţii criminale sătmăreni au identificat în cursul zilei de miercuri trei tineri sătmăreni, în vârstă de 18 ani, care la sfârşitul lunii martie, în timpul nopţii ar fi distrus prin dislocare oglinda retrovizoare stângă a unui autoturism marca Seat, care era parcat pe strada Ioan Slavici, din municipiul Satu Mare. Prejudiciul creat în acest caz, de 500 lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

    Nu scapă nici albinele
    Miercuri, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat o persoană bănuită de comiterea unor infracţiuni de furt şi distrugere, fapte care ar fi fost comise la data de 28.04.2015. Adrian R. ar fi distrus şi sustras capace din aluminiu ale unor stupi de albine, care se aflau pe Bulevardul Lucian Blaga, din municipiul Satu Mare. Prejudiciul creat fiind de 3.000 lei, acesta a fost recuperat în proporţie de 80%. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar în cel de-al doilea caz şi pentru furt calificat.

    Amatori de telefoane mobile
    Tot miercuri, poliţiştii au depistat două persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni. Astfel, Margareta G. ar fi sustras un telefon mobil, marca Alviv, cauzând un prejudiciu în valoare de 600 lei, iar Ignat V. ar fi fost complice la o infracţiune de furt calificat, prin aceea că ar fi acordat sprijin la sustragerea unui telefon mobil marca Sony X-Peria. Ambele fapte ar fi fost comise în cea de-a doua jumătate a anului 2014.

    Unii fură din sărăcie
    Poliţiştii de ordine publică tăşnădeni au acţionat miercuri, ora 09.30, pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, iar în incinta unui magazin din localitatea Tăşnad ar fi observat o persoană de sex feminin care ar fi sustras mai multe bunuri, pe care a încercat să le ascundă într-o sacoşă, încercând să iasă din incintă fără a achita bunurile. La ieşirea din magazin, la cererea poliţiştilor, femeia, în vârstă de 55 de ani, a prezentat oamenilor legii bunurile pe care le ascunsese. Prejudiciul a fost recuperat şi predat reprezentanţilor magazinului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

    Robert Marcus

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE