More

    Sprijin pentru IMM-urile sătmărene

    camera

    Secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Anca-Laura Ionescu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii mediului de afaceri sătmărean. Întâlnirea a fost găzduită de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, fiind prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi fostul ministrul al IMM-urilor, deputatul Ovidiu Silaghi.

    Finanţare pentru domenii care aduc valoare adăugată
    Întâlnirea a fost convocată în vederea comunicării către întreprinzători a măsurilor iniţiate de Guvern pentru sprijinirea sectorului IMM şi a mediului de afaceri autohton şi identificării problemelor cu care se confruntă întreprinzătorii în desfăşurarea activităţii. “Ţintim spre domenii care pot aduce valoare adăugată – construcţii, IT, turism, industrii creative, textile, mobilă. Sperăm să ţintim şi ajutorul către aceste domenii. Nu se va mai finanţa la grămadă, ci se merge pe domeniile cu valoare adăugată. Avem acum şapte programe, toate pentru antreprenoriat”, a menţionat Laura Ionescu. “Legea incubatoarelor este pe ultima sută de metri, deci în câteva săptămâni credem că va fi gata de aplicare. De atunci vom putea emite şi pretenţii de facilităţi fiscale pentru astfel de construcţii”, a mai spus ea.

    IMM-urile, motor al economiei
    Prefectul Eugeniu Avram a declarat că IMM-urile reprezintă principalul motor al economiei naţionale şi implicit sătmărene, dezvoltarea României fiind condiţionată de activitatea acestora. “Îi mulţumesc doamnei secretar de stat că şi-a făcut timp şi ne-a cuprins şi pe noi în acest program de transmitere a planurilor şi a programelor de sprijinire a IMM-urilor. Mă bucur că are loc la nivelul judeţului nostru o întâlnire între oamenii de afaceri şi reprezentanţii Guvernului României”, a spus Eugeniu Avram.

    CJ sprijină mediul de afaceri
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că o relaţie bună cu mediul de afaceri înseamnă bani mai mulţi pentru mediul de afaceri, iar instituţia pe care o reprezintă le asigură firmelor o infrastructură modernă. “Eu cred că sunt importante aceste întâlniri, pentru că mediul de afaceri trebuie să obţină foarte repede informaţiile necesare pentru o bună funcţionare. O bună funcţionare a mediului de afaceri sătmărean poate să asigure un lucru pozitiv pentru bugetele locale, care pe urmă pot asigura dezvoltarea judeţului nostru. Noi, Consiliul Judeţean, suntem implicaţi în a putea dezvolta cât mai repede infrastructura judeţului nostru. Avem o legătură foarte bună cu firmele”, a declarat Adrian Ştef.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE