More

    Porţi deschise de Ziua Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”

    eminescu

    Colegiul Național “Mihai Eminescu” şi-a deschis ieri porțile pentru toți elevii și profesorii din județ care doresc să cunoască oferta educaţională a acestui liceu şi locul unde absolvenţii ciclului gimnazial au posibilitatea să-şi continue studiile liceale, iar cadrele didactice şi elevii au organizat o serie de manifestări de Ziua Colegiului.

    Manifestările au început încă de dimineaţă cu deschiderea oficială a Zilelor Colegiului. În cadrul acesteia, atât directorul general, Ioan Pop, cât şi directorul adjunct, Nicoleta Cherecheş, au făcut o succintă prezentare a şcolii, au felicitat cadrele didactice şi elevii pentru rezultatele bune obţinute la concursurile extraşcolare şi olimpiade, apoi au fost premiaţi olimpicii eminescieni care au obţinut rezultate bune la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare.

    În continuare, în jurul orei 12.00, Colegiul “Mihai Eminescu” şi-a deschis larg porţile pentru elevii absolvenţi de clasa a VIII-a, cărora li s-a prezentat oferta educaţională a liceului precum şi baza materială a şcolii. Sute de elevi au ales să viziteze această unitate şcolare cu gândul că, într-un viitor apropiat, vor studia şi ei aici.

    Concomitent, tot de la aceeaşi oră, în sala festivă “Vasile Lucaciu” a fost lansată revista școlară de limba franceză “Nos essays” (nr. 4, Serie nouă), coordonată de profesorul Mariana Molnar.

    O oră mai târziu, în faţa unităţii şcolare, a fost dezvelită placa omagială a profesorului dr. Eugen Seleş, la care au participat atât foşti cât şi actuali profesori şi elevi ai liceului. În continuare, în amfiteatru a fost lansată cartea “Profesor dr. Eugen Seleş”, scrisă de prof. dr. Ovidiu T. Pop, precum şi numărul 7 al caietelor eminescienilor sătmăreni.

    Totodată, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național “Mihai Eminescu” a organizat o serie de activităţi de divertisment realizate în colaborare cu profesorii. Elevii liceului au prezentat un spectacol de muzică, dans, jocuri recreative, concurs de fotografie, toate desfăşurându-se în curtea liceului. De asemenea, catedrele de specialitate au organizat activități demonstrative la care au putut participa şi absolvenţii de clasa a VIII-a care au vizitat şcoala.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE