More

    Simona Pop, dublă campioană naţională

    simona

    Ce lovitură! Simona Pop a reușit performanța carierei după ce în acest week-end a cucerit două medalii de aur la Naționalele de spadă seniori.

    Scrima românească a oferit vineri seara, pe 8 mai, o adevărată reprezentație în direct la televiziunea publică. Federația Română de Scrimă a organizat semifinalele și finalele Campionatului Național de spadă seniori feminin și de sabie seniori masculin, ambele la individual, într-unul dintre studiouri, iar televiziunea le-a transmis în direct.

    După un adevărat regal de scrimă, medaliile de aur au fost câștigate de către Simona Pop (CSA Steaua), la spadă feminin, și de către Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), la sabie masculin. Trebuie precizat că Simona se află la primul titlu de campioană națională la spadă seniori feminin individual.

    În finala probei individuale feminine de spadă, vineri, Simona Pop (CSA Steaua) a învins-o pe colega sa Anca Măroiu cu 10-6. În semifinale, Simona Pop trecuse de Loredana Dinu (CS Dinamo) cu 10-9, în timp ce Anca Măroiu a câștigat în fața altei steliste, Ana-Maria Brânză, cu 5-4.

    O altă sătmăreancă, Amalia Tătăran a terminat pe locul șase după ce în sferturi a fost la un pas să o elimine pe Ana Maria Brânză. Tătăran a condus până pe final și la patru tușe dar a pierdut la limită duelul cu Brânză. Vereș Greta, spadasină crescută și ea de Csiszar Francisc la CS Satu Mare, acum legitimată la Steaua a terminat pe opt!

    Anul trecut, într-o finală stelistă, Simona Gherman a învins-o pe Ana-Maria Brânză, iar în 2013, într-o altă finală care a opus două componente ale CSA Steaua, Ana-Maria Brânză s-a impus în fața Mariei Udrea.

    Sâmbătă, Sala Steaua a găzduit proba pe echipe a Campionatului Național feminin de spadă. Firesc , cu Simona Pop, Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Anca Măroiu în echipă, Steaua 1 s-a impus fără probleme . Podiumul a fost completat de LPS Craiova și Dinamo București, cu Amalia Tătăran în echipă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE