More

    Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în Satu Mare

    cutremur

    Un nou cutremur a avut loc ieri în judeţul Satu Mare. Practic, în ultimele şase luni au avut loc un număr de cinci cutremure. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, cutremurul a avut loc la ora 8,00, în Ucraina, la granița cu România, cu o magnitudine de 3.2 grade și s-a produs la o adâncime de doi kilometri. În județul Satu Mare, cutremurul a fost resimțit cel mai puternic în zona comunei Micula.

    Nu mai puţin de patru alte cutremure au lovit judeţul Satu Mare în ultimele luni. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, penultimul seism a avut loc duminică, 15 februarie, după-amiază. Cutremurul s-a produs la ora 16:35:14, în localitatea Halmeu, la o adâncime de 6 km, cu o magnitudine de 2 grade pe scara Richter.

    Un alt cutremur a avut loc la începutul lunii, în 6 februarie, în județul Satu Mare. Potrivit datelor Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 04:11:41 în apropierea localității Halmeu, a avut o magnitudine de 2 grade pe scara Richter și a avut loc la o adâncime de 7 km.

    Alte două cutremure au mai avut loc recent în județ. Primul a fost cu magnitudinea 2,5 şi a avut loc în 26 noiembrie. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 12:49, în apropierea localităţii Turulung. Epicentrul cutremurului a fost localizat la o distanță de 24 kilometri de Vinogradov, 24 kilometri de Csengersima, 25 kilometri de Satu Mare și 31 kilometri de Negrești-Oaș. Cel de-al doilea s-a produs în 13 ianuarie 2015, a fost localizat manual la coordonatele latitudine 47.9715, longitudine 22.9938, pe raza comunei Halmeu. Acesta a avut o magnitudine de 2.1 grade şi s-a produs la o adâncime de 5 km.
    Bogdan Tulbure

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE