More

    De vorbă cu dubla campioană națională Simona Pop!

    Simona-Pop5

    Simona Pop trăiește acum un vis frumos. E dublă campioană a României la spadă. Iar performanța e cu atât mai importantă cu cât, la individual, a reușit să cucerească primul aur la senioare din carieră.

    Și-a depășit la Naționalele mult mai titratele colege , pe Ana Maria Brânză și Simona Gherman și pare acum că și-a betonat locul în lotul național de spadă… Simona recunoaște că performanța de la sfârșitul săptămânii trecute e doar începutul visului frumos…iar finalul lui și-ar dori să o prindă la Jocurile Olimpice de la Rio. Și tot pe podium.

    Simona a terminat Naționalele dar deja e în febra pregătirilor pentru Europene…Se anunță o vară fierbinte pentru fostele fete ”power-praf”. De familie nu prea e loc…dar între două antrenamente își găsește mereu timp să vorbească cu soțul ei, Adrian … Un Adrian Pop care vineri și sâmbătă va trage și el la Naționalele de spadă de la Satu Mare. Și ce-ar fi să avem un subiect de Cartea Recordurilor?… Patru medalii de aur pentru familia Pop într-un singur an la Naționale…Simona și-a făcut datoria, Adi trebuie să urmeze exemplul soției în week-end la sala Alexandru Csipler…. Chiar așa…ce-ar fi dacă…

    Rep – Cum te simți după o astfel de performanță?
    Simona Pop – Normal că mă simt excepțional. Mi-am dorit să câștig, sincer îmi era greu să cred că voi reuși, dar mă bucur că am reușit. Dar nu prea am timp să mă gândesc la succesul ăsta, urmează concursuri mult prea importante pentru care trebuie să ma concentrez și să mă antrenez.
    Rep – La echipe era de așteptat …cum a fost concursul la individual?
    Simona Pop – Da, la echipe din păcate nu prea este concurență, Dinamo și-a făcut o echipă destul de bună cu Loredana, Amalia și Ana Maria Constantin dar am reușit să câștigăm și meciul acela destul de ușor, iar după nu prea a fost stres. La individual eram aliniate 38 de sportive dintre care 8 puteam să câștigam oricând, așa că nu se știa ce se intamplă. Eu mi- am propus la inceputul zilei să fac tot posibilul în grupe și să ies prima, că poate așa o să am un culoar mai ușor. Am și reușit sa fac acest lucru si pana in semifinale chiar am avut un culoar ușor asa ca m-am bucurat ca m-am tinut de plan. Dupa intrarea in semifinale am avut o pauză până ne-am mutat in studioul TVR-ului, de obicei pauzele pe mine nu mă ajută, mă scot din ritm, dar in acea zi mi-a fost foarte bine, chiar m-a ajutat pauza. Dacă dimineața mai scârțâiam puțin după pauză totul a mers perfect.
    Rep – Ce ți-au spus colegele de lot…?
    Simona Pop – Colegele de lot chiar s-au bucurat pentru mine. Ana a venit deja pe planșă după ce am câștigat să mă imbrățiseze, m-a bucurat foarte mult acest gest al ei.
    Rep – E cea mai bună perioadă a carierei tale?
    Simona Pop – Nu stiu ce sa zic de periada carierei. Sunt foarte constanta la individual dar nu reusesc sa fac un salt valoric inca, la echipe ma descurc destul de bine. Sper ca dupa titlul asta sa am mai mare incredere in mine si sa reusesc sa fac acel salt si la individual
    Rep – Te simti acum pregatita sa obtii si un succes international la individual?
    Simona Pop- Pregătită ma simt pentru un succes individual dar pana acum din vreo cauza anume nu am reusit, dar sper sa vina la momentul oportun.
    Rep – Cum vezi drumul spre Rio?
    Simona Pop- Drumul spre Rio? Rio poate fi foarte departe dar in acelasi timp foarte aproape. Am inceput calificarea luna aceasta la Johannesburg unde am iesit pe locul 2 cu echipa, ceea ce este un inceput promitator. Spre Rio e un drum lung si anevoios dar pe care speram sa il parcurgem cu bine.
    Rep – Care sunt criteriile de calificare?
    Simona Pop- Calificarea consta intr-un an calendaristic. Din mai pana anul viitor in aprilie. In aprilie 2016 se trage linie, primele 4 echipe sunt automat calificate.
    Rep – Ce urmează vara asta?
    Simona Pop – Pana in iulie avem o vara foarte plina. Avem 3 concursuri foarte importante. Europenele, jocurile europene si mai ales mondialele. Medaliatii la mondiale sunt 70% calificati. Deci ne concentram asupra acestor concursuri.
    Rep-Când ajungi acasă la Satu Mare?
    Simona Pop- Cand ajung acasa???? Am fost de Paște și mai ajung în august. Din pacate sunt foarte mult plecata, dar pentru un vis trebuie sa aducem sacrificii.
    Rep – Adi concurează in week-end la Nationale..cum ar fi ca 2015 sa aduca 4 medalii de aur familiei POP?
    Simona Pop – 4 medalii de aur? Cred ca ar fi o istorie adevarata. Eu sper din toata inima sa reuseasca. La Cupa Romaniei nu am reusit sa aducem cele 4 cupe din cauza mea, poate aici reusim.
    Rep – Ce-i transmiți?
    Simona Pop – Ii transmit sa aiba incredere in el si sa creada ca poate, este destul de bun sa castige. Este sotul meu, normal ca poate sa castige :);)
    Rep – Tu ai luat titlul, Amalia si Greta au fost în primele opt…ce echipă de satmarence am putea avea… te vezi concurand iar pentru Satu Mare?
    Simona Pop – Mda……din pacate am plecat toate de acasa, desi puteam sa incurcam clasamentul. Deja in 2009 le mai dădeam bătăi de cap cu Majer Csilla si cu Amalia in echipa cand am iesit vicecampioane nationale la Predeal cu CS Satu Mare. Doamne ce frumos a fost, mi-e dor de vremurile acelea. Sa concurez pentru Satu Mare? Nu m-am mai gandit la asta, dar nu zic nu. E destul de greu sa ma mai intorc acasa la clubul de origine, dar niciodata nu se stie…

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE