More

    Ziua Naţională a Medicului Veterinar, marcată la Satu Mare

    veterinari

    Peste o sută de medici veterinari din judeţul Satu Mare s-au întâlnit ieri, la un local din municipiul Satu Mare, la un simpozion prin care a fost marcată Ziua Naţională a Medicului Veterinar. Evenimentul a fost organizat de Filiala Satu Mare a Asociaţiei Medicilor Veterinari din România, Filiala Satu Mare a Colegiului Medicilor Veterinari şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

    Sărbătoare a profesiei de medic veterinar
    Alături de medicii veterinari sătmăreni, la eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, precum şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, ambii medici veterinari de profesie.

    În deschiderea manifestării, preşedintele Asociaţiei Medicilor Veterinari şi directorul DSVSA, Nicolae Dumuţa, le-a urat tuturor colegilor săi mult succes în activitatea lor. Apoi a dat citire mesajelor trimise de conducerile centrale ale instituţiilor care au organizat manifestarea. “Data de 15 mai este Ziua Medicilor Veterinari, o sărbătoare a acestei nobile profesorii, este şi un moment de bilanţ pentru toţi colegii noştri. La evenimentul de azi participă 120 de medici veterinari din toate categoriile, la care se mai adaugă şi medicii veterinari pensionari”, a precizat Nicolae Dumuţa.

    La rândul său, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Satu Mare, Dan Zeicu, a arătat că munca medicilor veterinari este foarte importantă pentru comunitate şi le-a urat tuturor colegilor săi multe împliniri şi un călduros “La mulţi ani!”.

    Îndemn la solidaritate
    Prefectul Eugeniu Avram le-a transmis medicilor veterinari un îndemn la solidaritate. “Ca fost medic veterinar, am venit la această sărbătoare din solidaritate, şi îi îndemn pe toţi medicii să rămână solidari. Dorim să menţinem unitatea profesiei, atât în interesul lor cât şi al cetăţenilor. Medicii veterinari au o misiune foarte importantă pentru că trebuie să se îngrijească atât de sănătatea animalelor cât şi a oamenilor. Chiar dacă acum sunt prefect, eu nu mă dezic, şi nu o să fac niciodată acest lucru, de faptul că şi eu sunt medic veterinar. Veţi avea în mine şi în instituţia pe care o reprezint un sprijin permanent”, a mai spus prefectul Avram.

    Viceprimarul Radu Roca a arătat că a venit cu plăcere la această sărbătoare a medicilor veterinari. “Medicul veterinar se preocupă atât de sănătatea animalelor cât şi de sănătatea oamenilor. De aceea trebuie să facem totul pentru a le asigura acestora condiţii optime de muncă”, a mai spus Roca.

    La sărbătoare a fost prezent şi decanul de vârstă a medicilor veterinari sătmăreni, Aurel Mercea, care a afirmat că vine de fiecare dată cu plăcere la aceste întruniri, unde are prilejul să se întâlnească cu colegii săi mai tineri. Sărbătoarea s-a încheiat cu un bufet suedez şi o prezentare de medicamente.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE