More

    Finală decisă de calculator

    spada

    Campionatele Naţionale de spadă seniori şi-au desemnat ieri medaliaţii de la sala Alexandru Csipler din Satu Mare. Cu 46 de sportivi la start, dintre care 15 de la CSM sau CS Satu Mare, competiţia a fost una extrem de disputată şi valoroasă, poate ce mai tare din ultimii ani.

    S-a impus Liviu Dragomir care a reuşit să treacă în finală de Adrian Pop cu 7-7, dar a avut noroc cu calculatorul.
    De pe planşă nu au lipsit nici fraţii Tardi, sătmăreni crescuţi în sala Csipler, dar care acum fac parte din echipa celor de la CSU Tg. Mureş. Campionatul a debutat cu două tururi de grupe, iar apoi s-a alcătuit tabloul de 64. Acolo unde spadasinii noştri Andrei Timoce, Bertalan Arkosi, Lehel Nagy, Adrian Szilagyi şi Benjamin Bodo au avut tur liber. Adam Macska, Adrian Pop, Marton Szep, Robert Rigo, Balazs Szilagyi şi David Ziman au reuşit să câştige, unele dueluri fiind 100% sătmărene şi să se califice mai departe din tabloul de 32. Din păcate tinerii Alex Oroian, Edwin Pop, Zoltan Kato sau experimentatul Vlad Mitraşcă au ratat calificarea mai departe.

    A urmat aşadar tabloul de 32. De acolo s-au calificat mai departe de la cluburile sătmărene patru spadasini, Timoce (CSM), Pop (CSM), Nagy (CS) şi Szilagyi (CSM). Apoi sportivii s-au duelat pe tabloul de 16. Din păcate, Andrei Timoce, Lehel Nagy şi Adrian Szilagyi au părăsit prematur competiţia, în primii opt, în sferturi, calificându-se doar Adrian Pop, dar şi Zoltan şi Otto Tardi, sau Alexandru Nyistor, foşti elevi ai antrenorului Csiszar. Pentru a ajunge în semifinale, Pop s-a duelat cu Dorian Pîrvan de la CSU Craiova. Sătmăreanul a acces în semifinale, după un dramatic 13-12 cu spadasinul craiovean. În semifinale Adi Pop s-a întâlnit cu Alin Mitrică (CSU Craiova), celălalt duel fiind între Liviu Dragomir (CSU Craiova) şi sătmăreanul de la Tg. Mureş, Otto Tardi.

    Pop l-a învins cu 15-11 pe Mitrică şi a tras finala cu Liviu Dragomir. A fost o finală nebună Pop a revenit de la 0-2, însă calculatorul a fost cel care a decis campionul. deşi scorul a fost egal, 7-7, aleatoriu, calculatorul a decis ca spadasinul craiovean să aibă prioritate şi astfel, Pop a pierdut finala din cauza unei reguli.

    Competiţia continuă azi şi mâine cu Divizia A şi Superliga la echipe, în prim plan cu CSM Satu Mare (antrenor Francisc Csiszar) şi CS Satu Mare (antrenori Francisc Csiszar şi Lehel Nagy). Iar confruntarea dintre CSU Craiova şi CSM Satu Mare, considerat a fi cel mai interesant duel, va fi transmis duminică de la 12.00 în direct la TVR 3 şi TVR Cluj.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE