More

    Încrederea de sine, câştigată prin desen

    desen

    Un nou concept pentru câştigarea încrederii de sine prinde tot mai mult teren la Satu Mare. Este vorba despre terapia prin desen, a cărei noi sesiuni, numită „Emisfera Dreaptă”, a avut loc la finele acestei săptămâni în organizarea Asociaţiei Non-Profit „Breasla Aventurierilor” Satu Mare.

    Potrivit reprezentantului Asociaţiei „Breasla Aventurierilor”, Okoveczky Laszlo, prin acest nou model este stimulată emisfera dreaptă a creierului uman, care este mai creativă şi intuitivă, şi relaxează emisfera stângă, mai inteligentă, mai logică. „În foarte multe cazuri, emisfera stângă ne spune nouă oamenilor că nu putem face multe lucruri. De aceea sunt momente când trebuie să punem la treabă emisfera dreaptă, care este mult mai creativă, mai intuitivă. Tocmai acest lucru am încercat să-l demonstrăm şi prin cursul de desen organizat, timp de patru zile, la sfârşitul acestei săptămâni. Astfel, oameni care nu au avut nicio înclinaţie în desen au ajuns, în doar patru zile, să deseneze aproape perfect, fiind stimulată foarte mult creativitatea şi intuiţia emisferei drepte a creierului”, a precizat Okoveczky Laszlo.

    Astfel, cei zece cursanţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 65 de ani, primind doar noţiuni de bază în desen, au reuşit performanţa ca în doar patru zile, să facă nişte desene foarte frumoase, ceea ce a dus la câştigarea încrederii în sine. „Este un exerciţiu psihic care duce la o echilibrare între cele două emisfere. Sunt de părere că un astfel de curs ar trebui să fie predat şi în şcoli”, a spus unul dintre cursanţi.

    Mecanismul prin desen poate fi folosit şi în viaţa de zi cu zi. „Nu puţine au fost situaţiile în care ne-am lovit de anumite probleme şi am considerat că nu le putem rezolva pentru că aşa ne spunea emisfera stângă a creierului nostru. Participarea la cursul organizat de noi duce la noi perpective şi la o altă viziune asupra problemelor de zi cu zi prin stimularea activităţii emisferei drepte”, a mai arătat Okoveczky Laszlo.

    Cel de la finele acestei săptămâni a fost al doilea curs de desen de acest gen organizat la Satu Mare de Asociaţia „Breasla Aventurierilor”. Potrivit reprezentanţilor acestei asociaţii, următorul curs va fi organizat în august.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE