More

    Sute de participanţi la Gala dansului popular maghiar

    dans-

    În pasajul pietonal Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare s-a desfăşurat, sâmbătă, cea de-a cincea ediţie a Galei dansului popular maghiar din cadrul Zilelor alese ale Rusaliilor Roşii, eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, sub egida Consiliului Judeţean Satu Mare. La spectacol au asistat numeroşi sătmăreni, printre care s-au numărat consilierul preşedintelui CJ, Felician Pop, directorul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, iar gazda manifestării a fost directorul de programe Nagy Orban.

    Cu această ocazie, Felician Pop a declarat că este deosebit de încântat despre faptul că festivalul a ajuns la a V-a ediţie, şi nu în ultimul rând a apreciat activitatea extrem de bogată a Centrului de Creaţie. La rândul său, directorul Robert Laszlo a spus că acesta era un obicei încă din trecut, şi că doreşte ca prin acesta să fie promovate dansurile populare maghiare.

    Şi în acest an, la Gala dansului popular maghiar au participat în jur de 400 de tineri din cadrul unor ansambluri folclorice maghiare din judeţ, respectiv din Porumbeşti, Foieni, Halmeu, Oraşu Nou, Carei, Dobra, Ghirişa, Agriş, Bogdand, dar şi de la Liceul Teologic Reformat şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare. Printre cele mai cunoscute ansambluri de muzică populară maghiară sunt cele din Porumbeşti, Agriş, Halmeu şi formaţia Rekete din Carei. Tot în cadrul spectacolului desfăşurat cu ocazia Zilelor alese ale Rusaliilor Roşii a avut loc şi târgul meşterilor populari.
    Bogdan Tulbure

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE