More

    Gala Talentelor Ţării Oaşului şi-a desemnat câştigătorii

    talente

    Liceul Teoretic Negreşti-Oaş a organizat, vineri seara, prima ediţie a Galei Talentelor “Ţării Oaşului” în cadrul căreia elevii şcolii și-au demonstrat talentele, şi care a avut ca scop gestionarea şi fructificarea uriaşului potenţial al tinerei generaţii a căror aspiraţii de învăţătură şi proiecte cultural-educative sunt tot mai vizibile. Concursul a fost câştigat, în cele din urmă, de elevii clasei a XI-D, Ionuț Malanca și Vlad Belbe, care au obținut marele premiu cu piesa ”Vivo per lei”.

    Eveniment apreciat
    Gala Talentelor Ţării Oaşului s-a bucurat de un deosebit succes, astfel că sala Restaurantului Parc s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul care a venit să urmărească acest spectacol.

    În deschidere, directorul Liceului Teoretic Negreşti-Oaş, Viorel Bud, a mulţumit elevilor pentru voinţa de care dau dovadă de a arăta că sunt cei mai buni. “Cu toţii avem convingerea că certitudinea viitorului stă într-o bună educaţie oferită elevilor de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, iar aceasta nu se poate face fără atingerea dimensiunii poliedrale în demersul ofertei de rang înalt care vizează standardele ridicate ale rezultatelor şi performanţele şcolare. Un alt palier de o importanţă covârşitoare pentru noi îl constituie educaţia prin cultură şi respect pentru tradiţiile zonei Oaşului, astfel că elevii noştri sunt angrenaţi într-o serie de acţiuni culturale diverse, capabile să producă în sufletele lor imense bucurii şi satifacţii spirituale. Vă mulţumesc dragi elevi pentru ambiţia pe care o aveţi de a arăta că sunteţi cei mai buni. Ştiu că vor fi emoţii, dar sunt convins că veţi trece peste ele pentru a vă atinge dezideratul”, a mai spus directorul Viorel Bud.

    La manifestare a fost prezent şi primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, care le-a urat succes tuturor participanţilor. “Este o seară şi o atmosferă deosebită. Vă felicit pentru iniţiativa de a organiza această gală şi sunt convinsă că aveţi mult talent şi asta pe lângă rezultatele foarte bune la învăţătură pe care le aveţi. Vă asigur că veţi avea atât în mine personal cât şi în Primăria Negreşti-Oaş un sprijin real în tot ceea ce faceţi”, a mai spus Aurelia Fedorca.

    Juriul a decis
    La Gala Talentelor Ţării Oaşului s-au înscris 13 echipe din clasele V- XI, evenimentul fiind gândit și ca un altfel de bal al majoratului pentru colegii de clasa XII-a care părăsesc băncile liceului. Elevii s-au dovedit a fi foarte talentați, ei prezentând de la dansuri tradiționale și moderne până la dansuri țigănești, dar și piese de teatru și pantomimă. Mare succes au avut echipele care au interpretat melodii celebre din repertoriul național și internațional, de la muzică pop, la operă și folk, dar și echipa care a prezentat momentul tradițional ”Împletitul miresii”.

    În final, juriul format din părinți a acordat premiul I echipei formate din Vlad Belbe si Ionuț Malanca, însoțiți de două violoniste, care au interpretat ireproșabil celebra piesă ”Vivo per lei” a lui Andrea Bocelli. Locul II a fost ocupat de echipa clasei a XI-a A care a pus în scenă un dans țigănesc, iar locul III de clasa a XI-a B care a prezentat o scenetă despre cei mai frumoși ani de liceu. Toate echipele participante au primit diplome speciale din partea organizatorilor.Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost organizat din dorinţa conducerii liceului şi a fost susţinut de întreg corpul profesoral, obţinându-se, per ansamblu, o adevărată emulaţie culturală.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE