More

    Îngrijitorii de bătrâni, bonele şi infirmierii, la mare căutare în judeţ

    bursa

    Aproape jumătate dintre îngrijitorii de bătrâni, baby-sitter şi infirmierii care au absolvit cursurile de calificare în aceste domenii, organizate în cadrul proiectului „Schimbare socială şi antreprenoriat – de la subzistenţă la sustenabilitate în mediul rural sătmărean’’, au fost selectaţi după bursa specială de ieri pentru a fi angajaţi. Asta dovedeşte faptul că aceste meserii devin din ce în ce mai căutate în judeţ.

    192 de persoane calificate
    Bursa specială a locurilor de muncă pentru persoanele din grupul ţintă al proiectului „Schimbare socială şi antreprenoriat – de la subzistenţă la sustenabilitate în mediul rural sătmărean’’ a fost organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie a României – Filiala Satu Mare. Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a facilita contactul direct între potențiali angajatori și persoanele din mediul rural care au absolvit unul din cursurile organizate în cadrul proiectului și sunt în căutarea unui loc de muncă. “Este o bursă destinată persoanelor care au absolvit cursurile de calificare în domeniile îngrijitor de bătrâni, baby-sitter şi infirmieri organizate în cadrul acestui proiect. În total, 192 de persoane au absolvit aceste cursuri iar acum, prin intermediul acestei burse, li se oferă posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă”, a arătat directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan.

    La rândul său, directorul Filialei Satu Mare a Crucii Roşii, Rodica Borlan, a arătat că, la nivel judeţean, tot mai multă lume se interesează de angajarea acestor categorii de muncă, fie că este vorba de persoane juridice sau fizice. O parte dintre cei care au absolvit aceste cursuri s-au angajat deja la Spitalul Judeţean sau la Protecţia Copilului, dar mai sunt şi alte oportunităţi”, a afirmat Rodica Borlan.

    Circa 45 de persoane selectate
    La bursa specială a locurilor de muncă de ieri s-au prezentat opt societăţi comerciale care au oferit peste 30 de locuri de muncă, la care se mai adaugă şi câteva persoane fizice care căutau baby-sitter sau îngrijitori bătrâni la domiciliu.

    Circa 120 de persoane dintre cele care au absolvit aceste cursuri s-au prezentat la această bursă, din care aproximativ 45 au fost selectate în vederea angajării. Persoanele fără loc de muncă participante vor beneficia de servicii de mediere oferite de experții din cadrul AJOFM Satu Mare.

    Reprezentanţii AJOFM şi Crucii Roşii consideră că prima parte a proiectului a fost o reuşită şi că în scurt timp vor fi organizate alte cursuri de calificare. “După finalizarea fiecărui curs de calificare va fi organizată o bursă a locurilor de muncă astfel încât cursanţii să aibă posibilitatea de a se angaja. În total, în cadrul acestui proiect vor fi organizate trei astfel de cursuri urmate de trei burse a locurilor de muncă”, a mai precizat Simona Derşidan.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE