More

    Dani Pinter: “Nu puteam sta departe de fotbal!“

    pinter

    După o perioadă de inactivitate în care se părea că va abandona definitiv fotbalul, careianul Dani Pinter a revenit în fenomen şi e acum unul dintre arbitrii apreciaţi din judeţ. La 15 ani era convocat la Naţionala de juniori a României, a fost în aceeaşi generaţie la Victoria Carei cu Bicfalvi, Villand, Kir sau Moş în echipa pregătită de Florin Fabian ce impresiona liga a 3-a. S-a decis să revină în fenomen pentru a duce mai departe numele Pinter la Carei. Unchiul său Alexandru a evoluat la Steaua iar tatăl său, Iosif, a evoluat la Victoria Carei.
    – Ai revenit in fotbal după o pauză… ţi- a fost dor?
    – Da. Nu puteam sta departe de fenomen chiar dacă la un moment dat eram extrem de supărat şi am renunţat. Poate că am greşit atunci…
    Rep- Acum eşti arbitru , cum te descurci?
    – Păi în primul rând eu am avantajul că am jucat fotbal, simt fazele şi încerc să fiu cât mai correct să fluier tot ce văd pe teren.
    – Când ai început fotbalul?
    – La 5 ani cu domnii Miculaş şi Hecico. La 15 ani am fost convocat la lotul national unde i-am avut antrenori pe domnii Florin Cheran şi Dacian Nastai. A fost ceva de neuitat. L-am avut coleg pe Hora, un băiat extraordinar, sper să ia titlul anul ăsta cu ASA.
    – Aţi fost aproape de promovare cu Victoria Carei….
    – Da. Am avut o perioadă foarte bună cu domnul Florin Fabian antrenor. Am învăţat multe lucruri de la dânsul. Am fost coleg cu Fodor, Popan Sabou , Szallai, portarul Szasz. Am fost un grup unit am devenit şi eu mai bun alături de ei. M-au ambiţionat mult.Mai ţin legătura cu colegii mei de generaţie, Bicfalvi, Kir, Moş…
    – De ce ai abandonat cariera de fotbalist?
    – Nu stiu ce sa zic in legatura cu abandonul. Atunci mi s-a părut că nu mă sprijină nimeni . Dacă aveam un impresar care să mă îndrume sigur ajungeam mai sus.
    – Numele Pinter e unul foarte cunoscut în fotbalul satmarean…ce mai fac unchiul tau si tata, fosti fotbalisti la nivel inalt?
    – Da se pare ca am moştenit de la familie fotbalul şi sper că dacă voi avea un băiat să ajungă un fotbalist mai bun decât mine. Unchiul meu a jucat la Steaua, la FC Baia Mare, a fost un fundaş bun şi tatăl meu la Victoria Carei .Sunt bine si ei , fiecare cu afacerile lor
    Pe plan personal… ce faci… pe lângă fotbal?
    – Eu mi-aş dori mult să rămân în fotbal. Vreau să văd ce imi rezervă, nu se ştie niciodată poate chiar voi ajunge conducător dar mi-aş dori mult să rămân în fotbal. Pe plan profesional il ajut pe tatal meu in afaceri si momentan sunt arbitru.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE